onsdag 20 juli 2005

Moral från Skäggen till Lotta Engberg

"Lotta Engberg drog snuskiga skämt på scen", skriver Aftonbladet på sin webb. Det som hände är enligt samma telegram att hon "uppmanade männen i publiken att vifta på arslet".

Påminner mig om när Skäggen härjade i teve på 1960-talet. I ett av programmen sade någon av de medverkande ordet "taskig". I en insändare kommenterades detta ord på följande vis:
Mest upprörande och chockerande var emellertid att individen med solglasögon, som kallades ´Lasse´ utan minsta blygsel använde ett sexuellt svärord, som man ej kan skriva på papper. Att sitta i sällskap med tre äldre kultiverade damer och höra dylika snuskiga ord var upprörande. Måste anse att det bör beivras av allmänna åklagaren som sedlighetssårande, varför jag om denna insändare införs kommer att sända den till riksåklagaren för undersökning om åtal bör väckas mot Sveriges Radio.

När man ser några rubriker på Aftonbladet just nu så förstår man att vi blivit härdade:
"Philipsson om Björk: Han är helt underbar Förklarade sin kärlek från scen.""Ut och älska i skogen" 21 juli utnämnd till 'orgasmnatten'". "Har du varit otrogen i sommar? Var med i vår enkät." "Drottningen och prinsessan berättar om sin relation". "Lärarinnan berättar: Därför hade jag sex med min 14-årige elev".

Men tydligen var det i Aftonbladets moraluppfattning inte accepterat när Lotta Engberg uppmanade grabbarna att vifta på arslet...

Intressant artikel om Skäggen

Inga kommentarer: