tisdag 19 juli 2005

Terrordåden bekräftar misslyckandet

Jag ska inte skriva ”vad var det jag sa”, men jag vill. Terrordådet i London, som dödade ett femtiotal människor, förändrade livet för hundratals och satte skräck i stora delar av västvärlden, hade kunnat undvikas.

Jag är nämligen säker på att upprinnelsen finns att hämta i det faktum att USA invaderade Afghanistan för att gripa bin Ladin och utplåna terrorismen. Att USA med hjälp av Storbritannien och flera andra länder invaderade Irak för att hitta massförstörelsevapen och avskaffa förtrycket och införa demokrati.

USA och de allierade misslyckades med allt!

Världen är inte fredligare idag. Tvärtom har förtrycket ökat. De demokratiska rättigheterna i västvärlden har försämrats och människor fängslas utan rättegång.

Ett stort antal människor hålls fängslade, av USA, utan rättslig hjälp på Guantanamobasen. Två egyptier utvisades från Sverige, med hjälp av amerikanska agenter, och utsattes sedan för övergrepp. Tre sverigesomalier fick alla sina tillgångar frysta efter att deras namn hamnat på USA:s svarta lista.

Madrid, Bali, Riyadh och London har sedan utsatts för fruktansvärda terrordåd. Gemensamt för dessa platser är att de tillhör USA:s allierade.

Låt mig återigen påminna om vem det var som beväpnade bin Ladin och Al-Qaida; det var amerikanska CIA som tränade och utrustade gerillasoldaterna för att de skulle föra ett heligt krig mot sovjetstatens invasion av Afghanistan på 1980-talet.

Kampen mot kommunismen slår nu tillbaka mot väst. Och i panik vill Lejonborg och de andra imperialistlakejerna se svensk militär patrullera gatorna och utifrån hårfärg döma folket. Kommunister och svartskallar blir till lejonmat medan vita imperialister skyddas bakom murar på sina gräddhyllor.

Så menar USA, ivrigt påhejade av svenska folkpartister och andra borgarglin, att världen blir fredligare. Men resultatet har blivit det motsatta. Det är bara en tidsfråga innan nästa terrordåd drabbar något av USA:s allierade länder. Då känns det tryggt att veta att det inte är borgarna som styr Sveriges utrikespolitik.

Tomas Jonsson, v
Blomstermåla

(Insändare införd i ett flertal dagstidningar i dagarna)

Inga kommentarer: