fredag 9 september 2005

Feministiskt initiativ om äktenskapet


På Feministiskt initativs hemsida kan man läsa att de vill ändra reglerna kring äktenskapet.

- Vi vill inte förhindra människor att gifta sig – självklart ska människor kunna göra det i kyrkan, i moskén eller på stranden. Det vi vänder oss mot är att samhället på förhand bestämmer att det måste vara just en man och en kvinna, samt att trossamfundens ceremonier ska ha juridisk och civilrättslig verkan, säger Gudrun Schyman.

- Med det här förslaget vill vi skilja lagstiftningen från människors personliga val när det gäller kärlek och sexualitet. De som lever ihop och vill få det juridiska skydd som äktenskapsbalken ger idag ska kunna få det oavsett vilka livsval de gör. Precis som gifta par ska de kunna veta vad som gäller vid dödsfall eller bodelning, säger Gudrun Schyman.

Kort sagt alltså: tillåt äktenskap mellan samkönade samt avskaffa det juridiska avtalet i äktenskapet. Låt äktenskapet enbart vara en symbol för kärleken.

Självklart kommer reaktionerna direkt. Sådana här galna uttalanden kan ju inte accepteras...:

Dessa helt absurda rödstrumpor, att de inte skäms. Allt som har en anknytning till mannen skall föraktas och stötas bort. Fula, äckliga kärringar som av självklara skäl aldrig har fått kärlek grupperar sig. Stellan föraktar er lika mycket som ni föraktar män.

Varför inte avskaffa samlaget helt och hållet när ni ändå är på gång? Det löser ju allt. Utan samlag inga barn, utan barn inga män...

Eller, hör här, provrörsbefruktning... sen kan ni slå ihjäl alla av manligt kön. Är inte det en lysande ide att ha på agendan?

Skämt åsido! Sluta flamsa och leta reda på en ordentlig karl som kan lätta på trycket. Ni behöver det!

Behöver det ens kommenteras? Den politiska motståndaren ska förnedras - oavsett budskapet. Är inlägget skrivet på allvar eller är Stellan rädd för kvinnor?

Fi: Vill Fi avskaffa äktenskapet?
Stellans reflektioner om Fi och äktenskapet

Bilden överst är hämtad från dn.se och föreställer ett avsnitt ur Nemi, en norsk fri kvinna.

1 kommentar:

Senchaholic sa...

Den sista kommentaren där var ju underbar! :oP Den typen kommer från människor som knappt kan stava till ordet "argument". Nej, du behöver inte kommentera den, den talar för sig själv som något man bara suckar över.