tisdag 13 september 2005

Spam till lättlurade politiker

Fick ett spam idag från företaget Mediable som försynt undrar om jag ska ställa upp i valet och kanske vill ha en hemsida.

Deras erbjudande riktar sig nog inte till bloggande politiker, utan till dem som inte kan särskilt mycket om internet. Femtusen spänn för att registrera en .se-domän (kostar ett par hundra), 5MB och e-postadress (finns gratis), 6 sidor och uppdatering (finns ju Front Page, Publisher, Word med mera).

För att inte tala om deras inledningsfras Vilken tycker du är enklast att komma ihåg: www.matskarlsson.se eller www.webbhotell.se/make_page90823.asp?adf74829--a1 som jag tycker är direkt vilseledande och till för att lura ovana internetare.

- Ska du ställa upp i nästa års valkampanj?
- Vilken tycker du är enklast att komma ihåg: www.matskarlsson.se eller www.webbhotell.se/make_page90823.asp?adf74829--a1
- Behöver din existerande hemsida fräschas upp?

Då kanske vi kan vara till hjälp!

Vi vill härmed erbjuda våra tjänster inom design och produktion av hemsidor till marknadskraftiga priser. Ni behöver varken vara kunniga inom HTML eller inom design för att utnyttja internets möjligheter. Vi sköter allt från registrering av domän, design och uppdatering av sajten om ni så önskar.

På http://www.mediable.net/val2006 hittar ni ett antal exempel på färdiga förslag på hemsidor. Vi kan naturligtvis skräddarsy andra lösningar enligt era önskemål.Här nedan ser ni några prisexempel på våra kompletta paketerbjudanden:

Hemsida med 6 sidor: 5000:-
Hemsida med 9 sidor: 7000:-

Allt ingår: registrering av ert eget domännamn, webbhotell på 5MB, egen email-adress, vidarebefodring av era email till er egen personliga emaillåda, 3 timmars uppdatering.

Behöver ni ta bort eller addera tillägg, t.ex. större utrymme, dynamiska sidor, produktion av ny hemsida med ert existerande domännamn eller annat, så går det naturligtvis att ordna det också.

4 kommentarer:

Senchaholic sa...

"Femtusen spänn för att registrera en .se-domän (kostar ett par hundra), 5MB och e-postadress (finns gratis), 6 sidor och uppdatering (finns ju Front Page, Publisher, Word med mera)"

Jo, men nu är det ju inte bara registreringen av domänen och epost som kostar. Det är designen som är den stora biten här, och då tycker jag en 5-7000 är ganska billigt :o) Dessutom är iofs epost gratis, men då får du den inte under en egen domän.

tomasrj sa...

Jo, det är klart att designen kostar. Men troligen har företaget ett antal färdiga mallar med olika design.

Det jag menar är att det finns färdiga hemsidor redan idag i de vanligaste programmen som alla med dator har. Om man inte nöjer sig med en blogg. :-)

Anonym sa...

Det värsta med det där företaget är ju att de inte ens vet hur man designar en webbsida på korrekt sätt. Såna "klåpare" ska man hålla sig ifrån - betalar man för en produkt ska den vara fläckfri.

tomasrj sa...

Jag misstänker att det är en lukrativ marknad. Därför dras nog en del amatörer till branschen.