onsdag 12 oktober 2005

Hur var det med partiets sönderfall?

Vänsterpartiets distrikt i landet stöder Lars Ohly, konstaterar media idag. En klar majoritet av distrikten vill att Lars Ohly sitter kvar som partiledare.

Samtidigt kan inte SvD riktigt släppa "vänsterpartiets kris" utan matar om felaktigheter som att "partisekreteraren lämnade sitt uppdrag i somras". Men det gjorde hon inte. Hon aviserade att hon vill slippa ifrån partisekreteraruppdraget efter årsskiftet. Men hon är alltjämt kvar på sin post och hon är kvar i partiet.

I Fagersta har vänsterpartiet fångat upp många väljare lokalt. Det är nog till och med så att vi kanske fungerar bäst i det lilla formatet där väljarna är nära. Jag känner flera människor som röstar på moderaterna i riksdagen, men föredrar vänsterpartiet lokalt, eftersom vänstern fungerar som en effektiv blåslampa mot de socialdemokrater som haft makten för länge och som kanske ser till sitt eget bästa före kommunens väl.

Men att vänsterpartiet är ett socialistiskt parti är jag helt övertygad om att även våra väljare i Fagersta känner till.

I åtskilliga kommuner är det svårt att hitta kandidater till listorna.

Det här är inget unikt för vänsterpartiet. De styrande partierna lyckas alltid locka till sig fler kandidater, eftersom möjligheterna till att påverka är störst där. Har man majoritet så har man makten.

Men småpartierna, som exempelvis vänsterpartiet, har svårare. Och det är snarast ett under att vi lyckas locka till oss nya sympatisörer efter den bild som media målat upp av oss.

Läs även:
Partidistrikten stöder Ohly
Nya sprickor i vänsterpartiet

Inga kommentarer: