fredag 14 oktober 2005

Panoramabild från Barcelona

Hittade ett tips om Autostitch på Kadriks blogg. Programmet sätter ihop flera bilder till ett panorama. Laddade hem programmet (ca 1Mb) och testade först med en regnbåge (som bara blev halv) men sedan matade jag in elva bilder som jag tog i Barcelona i våras.

Programmet var standardinställt på 1400 px bredd. Det kanske är lite för lite när man matar in elva bilder som vardera är 2816 px breda. Så här blev resultatet:



Barcelona är omgivet av flera stora berg och intill ett av dem ligger Olympiastadion och uppför det berget fanns en väg och uppe på toppen en uteservering med grillat, glass och öl. Rakt nedanför passerade motorvägen genom Barcelona. Strax utanför den enorma hamnen med tusentals containers och massor med fartyg. I söder syntes flygplan lyfta varannan minut från flygplatsen och till höger därom kokade Barcelona i sin gryta, Längst till höger syns Olympiastadion.


Den bleke bloggaren (det var i april) har gått över på bergets baksida där en fästning var placerad. Nedanför ligger miljonstaden Barcelona. Skönjas kan den där "cigarren" som jag inte minns namnet på.

Tips från
Kadriks syn på saker och ting

Gratisprogrammet
Autostitch

2 kommentarer:

Stefan Jansson sa...

Hyfsat resultat. En molnig himmel kan vara lite svår att få till ibland. Jag har som standard att köra på 70% av originalstorleken, det tar lite längre tid för programmet, men det är sen ett enkelt jobb att fixa till småfel och annat i ett bildbehandlingsprogram.

lilja sa...

grön skatteväxling, woho! :)

du kanske borde byta parti? ^^