torsdag 27 oktober 2005

Är det telefonförsäljare som busringer?

Allt oftare händer det att det ringer i telefonen, men när jag lyfter luren så är det alldeles tyst.

Ingen som flåsar eller som säger nåt fånigt och snabbt slänger på luren, så som man gjorde när man var barn, när det var föräldrafritt, i en tid då nummerpresentatörer ännu inte var uppfunna.

Nu är jag så konservativ att ännu inte införskaffat någon nummerpresentatör. Men jag är starkt misstänksam mot telefonförsäljare.

Jag misstänker att de ringer upp flera åt gången och väntar tills den första svarar och då kopplar från de andra linjerna. Gissningsvis så är det en liten andel som svarar på eftermiddagen i en hemtelefon, kanske en av fem!?

Det här finns det säkert många i bloggsfären som kan bättre än jag!?

3 kommentarer:

Anonym sa...

En telefonförsäljare sitter oftast inte själv och bestämmer vilka nummer man ska ringa. Det är oftast en dator sóm plockar ut ett nummer,ur en lista, som datorn senare ringer upp. När någon svarar så vidarebefogar datorn sedan samtalet till en försäljare. Skulle en försäljare sitta och busringa till folk så tror jag att den snabbt kommer att förlora jobbet. Det är hårda regler på ett sådant jobb!!

Tomas Jonsson sa...

Således är det kapitalets budbärare och slav, telefonförsäljaren, som terroriserar vanligt folk med busringandet.

Anonym sa...

Tror du det? Kolla upp vilket nummer det är och kolla sen upp vilket företag som ringer..... Eller varför inte ringa tillbaka, det kanske är en nära vän som längtar!?