måndag 14 november 2005

Avtal klart i sista stund i Figeholm

Vid fyratiden i eftermiddags skrev parterna på det nya avtalet. Därmed är strejkvarslet som skulle trätt i kraft i morgon bitti avblåst.
- Jag är nöjd med avtalets innehåll. Det är en viktig facklig framgång. Efter två år får våra medlemmar i Figeholm och Fårbo ett företagsavtal som är baserat på Pappers kollektivavtal, säger Pappers förbundsordförande Sune Ekbåge.
Det är märkligt att ABB lagt ner så mycket möda och energi på att få ett annat avtal, om de inte såg en ekonomisk vinst i det. Företaget riskerade sitt rykte och hade alla emot sig. Arbetsdomstolen gick på fackets linje.

Centrala medlare fick kallas in och det avtal som nu undertecknats, verkar av det som kommit fram, motsvara exakt vad arbetarna från början krävde - nämligen att man skulle fortsätta att tillhöra Pappers och lyda under deras kollektivavtal.

Detta är inget annat än en stor seger för arbetarna gentemot kapitalet!

Pappers - Avtal klart i Figeholm

4 kommentarer:

jinge sa...

Arbetarna reducerar m.a.o. nu till 3-729 då..?

Tomas Jonsson sa...

Ungefär!

Jag blir lite beklämd när du skriver så, men du har dessvärre helt rätt. Dock är detta viktigt och en seger för arbetarna på Figeholms bruk och en fingervisning till ABB att "den gubben gick inte".

Lasse Strömberg sa...

Kan någon förklara vad 3-729 står för?

Tomas Jonsson sa...

Jag uppfattade det som ett match-resultat, där kapitalet leder med 729-3 mot arbetarna. Detta för att Jinge ville peka på tendensen i samhället, att arbetarna hunsas runt av kapitalet på en osäker arbetsmarknad.

Menade du nåt annat Jinge!?