fredag 25 november 2005

Ekot: Extrema muslimer igen

Ekot har undersökt vad som sägs i moskén genom att använda dold mikrofon och banda böner och samtal med imamer hos femton muslimska församlingar. Fjorton av imamerna anser bland annat att våld, krig och terrorism inte är förenligt med islam.

Ändå väljer Ekot att fokusera på den femtonde, som bland annat sa:
Gud, håll islam och muslimer högt och skydda islam
Gud, förödmjuka de otrogna
Gud, förödmjuka fienderna till islam
Judar, amerikaner och britter
och alla dem som ger dem stöd
som samarbetar med dem
och som är i allians med dem
Gud, förstör dem alla
Gud, lämna ingen av dem i livet
Gud, skänk seger till mujahedin överallt
Jämför den här texten med vad som står i bibeln. Jinge och Tony Johansson har hittat en insändare som utifrån debatten kring homosexvigslar tar upp några extrema saker i bibeln.

864 präster har hittills skrivit på Yngve Kalins lista som protesterar mot homovigslar. Med tanke på vad man kan hitta i bibeln - och att dessa präster vill tolka bibeln bokstavligt - kanske man kan förvänta sig inslag i kommande Ekon om extrema präster.

Tänk bara vad Första budet "Du skall inga andra gudar hava jämte mig" skulle kunna ge upphov till: "Ty jag, Herren, din Gud, är en nitälskande Gud, som låter straffet för fädernas missgärning drabba barnen" som det står i 2 Moseboken 20. Guds vredes blogg menar att brott mot Första budet var orsaken till jordbävningen i Pakistan som särskilt drabbade barnen.
Sedan 11 september 2001 har oron och rädslan inför islam ökat i Sverige, liksom på många håll i västvärlden. Det svenska samhället har i hög grad dålig kunskap om vad som sägs i muslimska bönelokaler och moskéer.
Dagens eko kvart i fem
Ekot valde att fokusera på den udda imam som representerade sju procent av intervjuade imamerna. Men det var väl han som motsvarade den bild Ekot ville förmedla om muslimer.

Det svenska samhället har dålig kunskap om vad muslimerna säger i bönelokalen, sa Ekot. Efter det som Ekot berättade den här gången kan jag inte säga att den kunskapen förbättrats...

Ekot - Imam bad om död åt islams fiender

6 kommentarer:

jinge sa...

http://www.jinge.se/index.php/allmnt/en-fraga-till-prasterna-maste-grannen-stenas.htm

Jag hade den en hel vecka innan..

:-)

Tomas Jonsson sa...

Verkar vara en vandringssägen. Har lagt till en länk till din artikel.

Och apropå en veckas fördröjning: Outgrundliga äro Herrens vägar, heter det ju ;-)

kagemusha sa...

Bara en av 15 imamer försvarar våld och terror? Men det är ju jättebra! Om vi utgår från att imamerna är representativa för muslimer i övrigt i Sverige (förhoppningsvis så är de personer som är imamer mindre benägna att försvara våld än den genomsnittlige muslimer) så har vi 15000 muslimer i Sverige som sympatiserar med terrorister. Inet konstigt att vänstern jubblar, äntligen en ny allierad

kagemusha sa...

..ingen vidare stavning *suck*

Sen är det ju intressant att du tar upp synen på homosexualitet inom kristendomen, men vad har det med våld och terror att göra? 99% av alla terrordåd utför av muslimer, det säger väl allt

Tomas Jonsson sa...

Stavningen ska du inte oroa dig för, då är det bättre om du lär dig läsa. Var i texten står det att "bara en av 15 imamer försvarar våld och terror"? Jag har inte skrivit så och eftersom du bygger upp hela ditt resonemang kring detta så faller allt du skriver.

99 procent? Var kommer den siffran ifrån? Vilken definition av "terrorism" gäller? Låter också som något du själv hittat på.

Din fantasi är det inget fel på. Värre är det som sagt med stavning och läsning.

jinge sa...

Tomas! Den där kaggemusha spammar massor av bloggar med samma lögner. Upplysningsvis så har hans ipnummer dykt upp i samband med andra rent rasistiska inlägg.