tisdag 8 november 2005

Vinterbad vid Kattrumpan


Det finns säkert de som anser det vara kallt i vattnet, att det inte längre är badväder och att man ska hålla sig borta från stranden. Men så finns det också de som är av motsatt åsikt och som gärna tar sig ett dopp. Som exempelvis den här kvinnan som jag fångade med kameran, då hon badade vid Kattrumpan i Kalmar.

I bakgrunden syns bebyggelsen på Varvsholmen och några kilometer där bakom högbrodelen av Ölandsbron, där en lastbil precis passerar. Det här är min favoritplats i Kalmar. Det är i de små sjömansstugorna med denna bedårande utsikt som jag kan tänka mig att bo, om jag skulle flytta till Kalmar.

Webbkameror från Kalmar
Från Ångkvarnen mot Varvsholmen och Ölandsbron
Från Svinö, norr om bron, mot Ölandsbron (livekamera)

4 kommentarer:

bert sa...

Ursäkta mig Tomas, men är det den där stockänden i vattnet, du menar?

Ett teleobjektiv i julklapp, kanske. Jag tipsar din brorsa.

:-)

Tomas Jonsson sa...

3x zoom blir inte bättre. Min gamla kamera hade 10x zoom. Då hade inte tanten behövt se ut som en stockände ;-) Tyvärr tappade jag den kameran på en berghäll och sedan dess tuggar den batterier och har svårt med skärpan...

Elisabet sa...

Jag ÄLSKAR vinterbad! Har gjort det ett par gånger i Hbg. Först bastat i nästan en timme, med utsikt över båtarna som kommer och går i Sundet och sen i Eva-dräkten nerför en plåtstege och PLUMS i fyragradigt vatten! Jag t.om tog fyra simtag under ytan. Endorfinerna åkte rutschkana genom blodsystemet efteråt.

Tomas Jonsson sa...

Elisabet: Höll på att skriva "låter härligt", men jag ändrar mig.