fredag 2 december 2005

Blodhundarna skäller: Avgå, avgå avgå!

Vad tjänar det till om nån minister avgår? Det där är bara en fånig propaganda som vi ser så fort oppositionen får tillfälle. Och det gäller sossar såväl som borgare beroende på vem som sitter vid makten.

Bättre vore att ropa: Ansvar, ansvar, ansvar!

Kunde man i stället få se en analys med åtgärder som tjänar till att förbättra beredskapen för dylika situationer!? Tsunamin var ofattbar i sin omfattning. Den slog skoningslöst omkring sig i turisthavet. Precis lika ofattbart som jordbävningen i Pakistan och alla andra natukatastrofer.

Tsunamin var också unik på så vis att den drabbade västerlänningar i större omfattning än vi sett tidigare. Det förstärker kritiken. Västerlänningar ska inte behöva dö - särskilt inte om de är på dyra semestrar i paradiset.

En ministeravgång förhindrar inte kommande katastrofer. Den ger inte liv tillbaka. Den plåstrar inte heller några sår. Den gör faktiskt ingenting till.

Likväl kan man kräva Lejonborgs avgång - eller nåt annat borgarhuvud på ett fat. Oppositionen har ju faktiskt inte sett till att ställa krav på regeringen att ha beredskap för tsunamis i Asien! Det är lika konstruktivt.

Så för den sköna sångens skull; låt oss tillsammans sjunga We shall overcome, som Friggebo försökte en gång i tiden, efter ett annat misslyckande...

7 kommentarer:

jinge sa...

Ali var inne på det där oxo. Personligen blir jag glad om GP försvinner, men då blir det borgerlig valseger är jag rädd. Annars skulle jag delta i kören minsann.. :)

Fast inte av samma orsak utan för att han för en borgerlig politik..

Elisabet sa...

Det är just ordet ANSVAR jag menar att jag saknade; skit samma vem som sitter i regeringen.
Helt ärligt tror jag, Tomas, att alla är lika maktgalna. Makt förtjusar. Berusar.
Ingen ska inbilla mig att Lars Ohly är mindre maktgalen är Fredrik R eller Leijonborg. Men nu halkade jag utanför ämnet.

Tomas Jonsson sa...

Jag inbillar mig faktiskt att Ohly är mindre maktgalen. Han skjuter inte in sig på vad andra gör, utan på vad han själv gör.

Reinfeldt och Lejonborg har inget eget att komma med utan måste skjuta in sig på vad andra gör. Det är både ansvarslöst och maktgalet.

bert sa...

Oavsett partifärg måste något göras. Se mitt förslag:
http://ogonblickinorr.blogspot.com/2005/12/ta-chansen.html

Elisabet sa...

Nej, tomas, jag tror att precis alla partiledare är lika sugna på MAKT, även herr Ohly.
Alldeles helt uppriktigt tror jag så.

Anonym sa...

När det gäller tsunamin är det fel att skrika efter någons avgång, tycker jag.
Ingen är felfri och ingen är skyldig till tsunamin.
RS
kulturbloggen.com
Jag tog upp det i ett inlägg idag:
http://www.kulturbloggen.com/2005/12/vem_kastar_frst.html

Anonym sa...

vi kanske aldrig ska avsätta ministrar, företagsledare eller andra maktpersoner i samhället? Det tjänar ju tydligen aldrig något till...