tisdag 6 december 2005

Centerpartiets vallöften visade sig vara floskler

Politikerna i Mönsterås har uppmärksammats på en undersköterska som varit sjukskriven en längre tid. För att kunna återgå i tjänst behövde hon en plats på nattdagis för sitt barn. Hon nekades detta.

Hon gick då till sin arbetsgivare, socialförvaltningen i Mönsterås, och bad att få andra arbetstider, men nekades även detta. Det ledde till att hon inte kunde fullfölja sin anställning utan tvingades säga upp sig.

Vänsterpartiet har skrivit en interpellation kring detta och saken har debatterats i tidningen. Socialchefen säger att ”vi som arbetsgivare inte kan ta hänsyn till barnomsorgen” – alltså att ansvaret ligger hos barn- och utbildningsförvaltningen.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande, centerpartisten Patric Pettersson svarar dagen efter i tidningen att ”största problemet är att inte arbetsgivaren kunnat tillgodose och ge den anställda arbete dagtid”.

De båda förvaltningarna skyller på varandra varvid den enskilda människan kommer i kläm i en omöjlig situation.

Inför valet 2002 lovade centerpartiet att ”kommunens ska vara föregångare när det gäller jämställdhet och andra personalfrågor”. Och att ”den enskilda människan ska stå i centrum för alla beslut oavsett var besluten fattas”.

Centerpartiet i Mönsterås med Roland Åkesson i spetsen har lurat sina väljare. Löftena inför valet visade sig vara floskler.

Inga kommentarer: