onsdag 25 januari 2006

Uppsägningslön blir vikarielön i Högsby

Högsby kommun har legat risigt till länge. Ekonomin är körd i botten och den ena panikåtgärden efter den andra genomförs. Bland annat är alla biblioteksfilialer nedlagda. Skolor hotas av nedläggning och den politiska organisationen bantas.

Att avskaffa politiker kan ju låta schysst, men det medför också att avståndet mellan väljare och förtroendevald blir ännu längre och att invånarna inte känner igen sig i de beslut politikerna fattar.

Som nu senast när sju tillsvidare anställda inom omsorgen har sagts upp från den 1 mars. Orsaken är arbetsbrist. Det märkligaste är att de erbjudits arbete som vikarier.
- Det som benämns arbetsbrist är inte bara bristen på arbete utan också brist på pengar, säger Gunilla Jäghagen, personalchef i Högsby kommun.
Sveriges Radio Kalmar
Det här låter som en lek med ord. Alltså, förstår jag rätt att hon säger att när ekonomin är dålig så är det färre som behöver hemtjänst?

Vidare säger hon att kommunens pengar används till vikariat istället för uppsägningstid, vilket hon ser som en vinst. Undrar hur de anställda ser på detta? Från trygga tillsvidareanställningar till vikariat utan någon trygghet.
- Hade vi låtit personerna haft sina tillsvidareanställningar kvar så finns det en teoretisk möljlighet att vi inte kan erbjuda vikariat sedan. Då måste vi betala uppsägningstiden i pengar.
Sveriges Radio Kalmar
Att en arbetsgivare kan göra på det här sättet låter helt ofattbart. Att om man har fast personal så tvingar man på dem vikariat när man vill bli av med dem. Istället för att betala uppsägningsersättning som är brukligt.

Fortsättningen blir alltså att med enbart vikarier anställda så behöver man inte betala nånting om man vill bli av med dem. Således urholkas tryggheten bland de anställda.

Själv är jag helt övertygad om att det kommer att slå tillbaka på kommunen med bristande lojalitet. Det bidrar till större flöde av personal - det kommer att bli rörigt. Det kommer att slå mot dem som behöver omsorgen, nämligen de gamla. Så både personal och vårdtagare är förlorare!

Inga kommentarer: