söndag 29 januari 2006

Vanor och ovanor

Blev utmanad av Stellans Reflexioner på fem frågor om Vanor och ovanor.

Reglerna är enkla:
Du anmodas härmed göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra detsamma och fortsätta kedjan. De ska även bifoga de här korta reglerna i sina inlägg.

Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar, jag kommer även att gå in på deras bloggar och meddela att de är utmanade.
1. Jag har för vana att aldrig svara på kedjebrev eftersom det inte leder till något annat än att internet tjockas igen av en massa onödiga e-brev. Av samma anledning tycker jag att det här var en kul idé som går att utveckla med andra frågeställningar.

2. Jag låter alltid dammsugaren stå framme. Av två skäl: dels att man slipper allt det jobbiga med att släpa fram maskinen ur skåpet vilket bidrar till impulsiv dammsugning, dels för att den allmänna röran inför besökare kan skyllas på att man håller på att städa.

3. Jag blir fångad och uppäten av internet. Datorn står alltid på under dagarna. Slentrianmässigt sätter jag mig framför datorn varje gång jag går förbi den. Vips går det en timme eller två utan att jag egentligen gjort nåt annat vettigt än att surfa omkring eller skriva en fånig lista över fem vanor och ovanor.

4. Jag har en otrevlig vana att alltid känna ett tvång att bemöta och kommentera reportage och artiklar som retar upp mig.

5. Min sämsta ovana sparar jag till sist: jag är oerhört självupptagen - grundat i nån slags fåfänghet. Egenheten att tillmäta sig själv väldigt stor betydelse stimuleras varje gång jag får beröm, vilket sker allt oftare om jag får säga det själv...

Uppgiften att utmana fem andra bloggare känns knepigt. Men jag väljer fem bloggare som jag läst eller som läst mig och som jag gärna vill veta mer om:
Annie i ett nötskal
Jazzjeppe
O Meleaupos
Klixklax, de har så konstiga namn nuförtiden
Helenas enkla blogg!!

2 kommentarer:

Elisabet sa...

Haha .. ja, då ska jag då inte berömma dig igen.
Ajabaja.
Men teckningen där uppe var ju rätt ..... ja, jag säger inget mera.

Jeppe sa...

Ja, som du sett, utmaningen antagen! :)