lördag 28 januari 2006

Vänsterpartiet i Kalmar län fördömer prostitutionen

Idag har vänsterpartister från hela Kalmar län träffats i Oskarshamn. Vi har haft vår årskonferens och fattat en mängd olika beslut för det närmaste året.

Jag har precis skrivit ett pressmeddelande som sammanfattar dagen.


Vår ordförande Stig Gustavsson med presidiet i bakgrunden.

Under dagen tog vi ett uttalande mot den prostitution som tyvärr kommer att finnas vid sommarens fotbolls-vm. Ett liknande uttalande togs vid partiets kongress för en månad sedan.

Enligt engelska tidningsartiklar beräknas minst 40 000 östeuropeiska kvinnor föras in i Tyskland för detta ändamål. I Berlin där finalen ska gå av stapeln har en bordellägare just avslutat bygget av en ny stor bordell nära stadion. I Köln tillhandahåller myndigheterna ”performance boxes”, det vill säga carport-liknande moduler för lättillgängligt sex. I Hamburg samarbetar polisen med bordellägarna för att hålla en stabil prissättning på ”tjänsterna”. I München beräknas en trettioprocentig ökning av könshandeln.

I uttalandet ställer vänsterpartiet i Kalmar län ett antal kluriga frågor till Lars-Åke Lagrell, Svenska fotbollsförbundets ordförande.

Själv hade jag skrivit en motion som handlade om att strukturera upp distriktsstyrelsens arbete med en klarare organisation där bland annat en checklista tas fram som både handlar om arbetsuppgifter och när dessa ligger i tiden. Motionen bifölls och jag fick en hel del erkännanden för förslaget - det känns bra.

Jag satt också med i redaktionskommittén som formulerade uttalandet om fotbolls-vm. Naturligtvis hade jag kameran med och stack upp den i ansiktet på olika folk...


- Är det Kamratposten? undrade Marianne Ericsson, från partistyrelsen och nyvald i partiets verkställande utskott, då hon blev förevigad. "Kamratposten" tyckte jag var kul ;-)


Calle Jörneklint stod för en del av kulturinslaget - både med egna texter och med andras.


En lärare i magdans stod för en annan del av kulturinslaget. Till härliga rytmer dansade hon i sin glittriga vackra dräkt.

Inga kommentarer: