måndag 20 februari 2006

ICA-chefer om Mohamed i Ölands köpstad

Själv slapp jag undan, men en bekant råkade idag äta sin lunch på en av Kalmars bättre lunchrestauranger. Vid ett bord intill fanns två regionala chefer från ICA som märkbart högljutt och ogenerat berättade om hur traktens ICA-butiker går.

Min bekante var inte den ende som inte kunde undgå samtalet. Han fick snarast känslan att de båda cheferna ville att omgivningen skulle lyssna och imponeras. Så jag hjälper dem gärna att sprida samtalet vidare på detta sätt.

Olika butiksföreståndare diskuterades offentligt - fullt hörbart för dem runt omkring. ICA Magneten i Lindsdal har klarat konkurrensen från Netto bra, fick omgivningen veta. Däremot går jag inte in på vilka butiksföreståndare de helst ville se utbytta - men det fick lunchgästerna veta. Liksom vilka butiker som inte gick bra. Det var en detaljerad genomgång av försäljningsstatistiken.

Cheferna spekulerade i att Kapp-Ahl i Ölands Köpstad skulle försvinna till sommaren. De var bekymrade över att det sannolikt skulle komma en "Mohamedaffär" i dess ställe. Det innebär "en affär som bara varar över sommaren" fick restaurangens lunchgäster veta...

Cheferna pratade vidare om olika aktiviteter inför framtiden. Olika partytält skulle användas till diverse happenings. Den ene av cheferna hade ringt upp nån happening-konsult men blivit tvivlande då denne lät som en "65+:are" och med ålderns rätt var uträknad från arbetsmarknaden. Dock hade en träff ägt rum varvid konsulenten till chefens lättnad visat sig vara en 35+:are och därför helt okej.

Denne 35+:are skulle i alla fall planera nåt arrangemang tillsammans med ICA Algots i Mönsterås i samband med bluesfestivalen i Mönsterås, fick lunchgästerna höra. Det skulle vara nån liten scen med en stand-up-artist som underhållning.

Jag brukar själv äta på den aktuella restaurangen då och då. Det är alltid många slipsar som äter på någon annans bekostnad där. Därför kan man ibland få höra spridda delar av diskreta affärssamtal. Vanligtvis brukar det vara lågmälda samtal - även om man kan få höra en del planer. Idag var det inte de diskreta samtalens representationslunch. Dock var den alkoholfri - endast lättöl och kaffe. Betalningen skedde dock med ett representationskort.

2 kommentarer:

Elisabet sa...

Jättebra, Tomas!

bert sa...

I hela mitt arbetsliv har jag fått mig itutat; Prata aldrig jobb, utanför kontoret. Inte på bussen, inte på gymet, och framförallt inte på krogen.

Det där måste vara typer som, som jag brukar säga, har missat grundkursen.

Sådana finns det tyvärr rätt gott om i de högre nivåerna. Beteendet placerar dem dock inte där. De rutschar rätt långt ner i min värld.