tisdag 21 februari 2006

Imperialistiskt motstånd registrerat

I oktober pågick debatt i Kalmar och Östergötlands landsting om anhörighus där driften sköts av Ronald McDonalds barnfond. Jag bloggade om min syn i frågan - artikeln publicerades även som insändare i ett flertal tidningar.

Liberala ungdomsförbundet reagerade också och ville i princip att McDonalds skulle ta över hela sjukvården. (Jag kan se det praktiska med att i samma hus både göda fram hjärtinfarkter och behandla dem. Det bästa vore dock att slippa McDonalds och undvika hjärtinfarkter.)

Flera andra skrev också. Till och med Expressen skrev, fast på sitt vis.

Idag ringde en elev från en gymnasieskola i ett skånskt samhälle till mig och berättade att hennes projektarbete ska handla om Ronald McDonalds Fond. Hon vill höra mer om mitt motstånd, vilket hon självklart fick.

Inget konstigt så långt. Men när jag frågar om hur hon fått tag på mitt namn och hon berättar att hon fått det via tidningsurklipp som hon fått från McDonalds huvudkontor så blir det riktigt roligt. Att förekomma i multinationella imperialistiska McDonalds register är... typ, kul...

5 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

"imperialistiska McDonalds register är... typ"

Grattis, då finns du med säkerhet också i samma register som Jan Guilliou, vilket innebär att du kan få svårigheter att få inresetillstånd till USA på grund av terrorism....:-)

Tomas Jonsson sa...

Jag har en partikamrat som återigen ska resa till Nicaragya. Vill minnas att hennes resa blev problematisk eftersom hon inte var välkommen på mellanlandning i USA.

bert sa...

Kändis.... typ! :-)

Elisabet sa...

... fast jag är väl förstås naiv i överkant som tror att ÄVEN privata intiativ faktiskt kan vara såväl goda som besjälade av goda tankar.
Varför måste allt vara antingen eller, Tomas?
Jag tror faktiskt inte på ditt göda-för-hjärtinfarkt osv, även om du kanske tog till för att visa.

Tomas Jonsson sa...

Privata alternativ går ut på att skapa en vinst till aktieägarna. Skattefinansierad verksamhet som ägs av landstinget har inget vinstkrav.

Du behöver inte tro på mig. Det finns mycket forskning som visar på sambandet mellan dålig mat och övervikt med hjärt- och kärlsjukdomar som följd.