tisdag 21 mars 2006

Hur många ministrar har Persson överlevt?

Lika säkert som att fågelinfluensan skulle komma till Sverige och till och med till kungliga Tjockhult. Lika säker var Laila Freivalds avgång efter senaste tidens händelser.

Hon blev påkommen med fingrarna i yttrandefrihetssylten och där skulle de inte vara. Det förstod hon själv och det insåg även statsminister Persson. Så trollade han bort ännu en minister!

Och jag funderar på hur många ministrar som han överlevt? Det måste vara närmare tjugo ministrar som slutat under hans tid som statsminister!? Tar man dessutom hela hans regeringstid - från misslyckad skolminister fram till framgångsrik statsminister så måste det vara betydligt fler!?

Nån som kan namndroppa några av Perssons gamla ministrar?

3 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

tja... Fast Göran envisas med att vara kvar som statsminister, men de är väl så länge inte herrgården är klar och Anitra gått i pension. Sen herrskapet leva lyckliga i alla sina dagar :-)

Gun Mälberg sa...

Varför är vänsterpartiet så osynligt och tyst i detta sammanhang,det verkar som om vi är uträknade, men pytt! vad dom bedrar sig. Än hänger vi med och kommer så att göra. Men vi måste höras mer.Gun Mälberg

Tomas Jonsson sa...

Jag är helt säker på att Freivalds avgång kommer att gynna den socialistiska sidan.

När det gäller tsunamin så anser jag att regeringen gjort det man kan förvänta sig. Allt kan alltid göras bättre - men nya situationer ger nya erfarenheter och vid en ny katastrof där många svenskar utomlands drabbas så är vi bättre rustade.

När det gäller Freivalds inblandning i nedsläckningen av en hemsida så finns nog ingen politiker som stöder henne. Men vi från vänstern vinner inget på att kritisera sossarna nu - när ändå borgarna sköter det. Helt taktiskt har kritiken riktats mot Freivalds personligen. Efter att statsminister Persson idag städat bort henne så avväpnades borgarnas möjlighet till misstroende. Att offra Freivalds var helt enkelt ett vinnande drag inför höstens val.