lördag 18 mars 2006

Liten tuva stjälper ofta stort lass

Det kan inte hjälpas men centern verkar vara det svagaste kortet som drar nitlotten i träsket runt fyra procent senare i höst. Det kommer att sumpa Reinfeldts planer på att bli statsminister.

Men centerns sorti kommer också att rädda Sverige. Det blir inga utförsäljningar av Systembolaget, Telia, Nordea, börsen, Svenskt Stål, Vattenfall, Sveaskog och de andra statliga bolagen. Det blir inga urholkningar i arbetslöshetsförsäkring och sjukförsäkring.

Förhoppningsvis blir det till och med satsningar på fler undersköterskor inom vård och omsorg, fler lärare till skolan, fler poliser, mer personal inom kriminalvården och så vidare. Något som kommer att minska långtidssjukskrivningar, hjälpa fler elever att kunna få betyg, minska brottslighet och utslagning och som positiv bieffekt minska arbetslösheten och till och med stimulera den privata sektorn, exempelvis byggbranschen.

Centern har totalt förlorat fotfästet. Maud Olofsson har blivit grundlurad av Reinfeldt och hans vänner. Det senaste förslaget om försämrad anställningstrygghet för personer upp till 26 år är bara ett i raden som förpassat centern från den genuint folkliga förankring man tidigare haft - till en allmogefientlig sekt på högerkanten.

Desperat fortsätter man flirta med Reinfeldt när opinionssiffrorna pekar neråt. Väljarstödet faller, gräsrötterna morrar och till och med gamla riksdagsmän frågar sig vad partiledningen egentligen pysslar med.

Om inte centern i ett sista desperat försök gör som folkpartiet gjorde i senaste valet, och börjar flirta med de främlingsfientliga väljarna så är risken stor att partiet åker ur riksdagen. Centern kan rent av bli den lilla splittrade tuva som stjälper det stora otympliga borgerliga lasset i höstens riksdagsval.

6 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Ingen kommer sakna Centern ifall de åker ur :-) inte Kd heller

Patrik Renfors sa...

Hej, vi får hoppas att Centerpartiet reaktionärerna åker ut ur riksdagen med huvudet före. De glider allt mer höger om "högern".
Idag kunde man läsa i SVD att Maud Olofsson kommer riva upp ett av de allra viktigaste feminsitiska jämställdhetsktkraven. Det står skrivet:

"Ytterligare ett kontroversiellt lagförslag som får tummen ned gäller rätten till heltidsarbete. Ansvarig minister Hans Karlsson klargjorde nyligen att han tänker lägga en proposition på riksdagens bord före sommaruppehållet. Tanken är att lagen ska
träda i kraft vid årsskiftet.

– Det är väl en typisk sak som en ny alliansregering mycket väl skulle kunna lägga ett snabbt förslag om att upphäva, säger Helena Dyrssen.

Beskedet från Maud Olofsson är tydligt:
– Det där kommer att rivas upp fortare än kvickt. Det är fullständigt idiotiskt. Om man inför en sådan lag har man ingen erfarenhet av eget företagande. Man har stängt in sig i Rosenbad och lever i något slags planekonomiskt tänkande.

En lagstiftning om rätt till heltid skulle bli ett dråpslag för många, anser hon."

suck vad säger man, Som fackligt- och politiskt aktiv vänsterpartist aktiv blir jag väldigt bedrövad.

Du har en bra blogg förresten och jag såg att du hade länkat till min blogg. Jag tackar.

Mvh
Patrik

Tomas Jonsson sa...

Centern kommer efter sin sorti att bli ihågkomna för tre saker. De rasbiologiska raderna från gamla partiprogrammet. Velandet om kärnkraft och Öresundsbro. Och det sluliga förfallet då de kom ut som ett högerparti. Vila i frid.

Tack Patrik. Ditt adrenalin brukar inspirera en del.

Patrik Renfors sa...

Det är bra att jag har adrenalin som räcker till många. haha

Jag gick vidare på kalmarläns vänsterdistrikts sida. Jag såg att Magnus stavbom, hade kladdat i er gästbok och att han har flyttat ner dit. Han är från grannkommunen Nyköping och har varit kassör i Sörmlandsdistriktet för något år sen.

Tomas Jonsson sa...

Jodå, Stavbom har satt fart på oss ;-)

Anonym sa...

Lite synd att "kamrater" pratar om andra personer. Och att man sedan via internet ska hitta samtalet.
Hoppas det var ett undantag.

Kamratligen
Magnus Stavbom