måndag 17 april 2006

Förtroende rasar när de snackar politik

Svenska folkets förtroende för moderatledaren Fredrik Reinfeldt och centerledaren Maud Olofsson rasar, skriver Aftonbladet . Det beror säkert på att borgarna börjat berätta vad de tänker göra efter valet. Idel förslag som slår mot vanliga svenskar.

På moderaternas högkvarter tror man inte på mätningen. Det förvånar inte, moderaterna har aldrig velat se verkligheten. Dessutom säger partisekreteraren Sven-Otto Littorin att Reinfeldt fortfarande har större förtroende än statsminister Göran Persson.
Med Göran Perssons långa maktinnehav borde han vara klart före alla de andra, säger Sven Otto Littorin.
Det resonemanget betvivlar jag finns underbyggt. En opposition har till uppgift att nagelfara makten och peka på brister och visa alternativa lösningar. Därför borde folkets förtroende vara högre för oppositionen än för makthavaren!

4 kommentarer:

josephzohn sa...

Då får vi hoppas att dom snackar en jäkla massa politik framöver :-)

Tomas Jonsson sa...

Verkligen! Gör de det inte självmant så ska vi sätta politiken på agendan och tvinga visa korten.

Patrik Renfors sa...

Ja du har helt rätt, vi får hoppas att vi har utrymme i media att få prata politik. då ska vi lätt kunna argumentera bort högern nedskärningar i trygghetssystemen och det är lätt att få stöd av opinionen allinsens attacker mot fackföreningarna. Vi har opinionen med oss i frågorna vi för, men tråkigt nog inte för vårt parti, för att Reinfeldt har valpögon.

Vi får hoppas att borgarna frammåt valet börjar profilera sig mot varandra, det finns redan tendenser till det. Hoppas även att de är klantiga nog att de pratar sin tydliga politik genom sin högerstyrda press.

Då har vi vunnit valet.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Ja, kamrater, ni har förstås rätt. Ju närmare valet vi kommer desto tydligare kommer högerpolitikens innehåll att bli. Jag ber och hoppas att vi kan möta och ta vara på den möjligheten! Jag minns ändå med rysningar Folkpartiets "snilleblixt" att spela på främlingsfientligheten ett par veckor före valet 2002, och det gav dem stöd långt utöver vad de egentligen hade. Fp sa samma sak som moderaterna sagt länge, men i fp-kläder gick budskapet hem. Ibland är det politiska spelet både otäckt och fördummande.... Men jag tror på väljarna. De tänker. Låt oss se till att vi syns så mycket att vårt alternativ inte kan snackas bort den här gången!