måndag 10 april 2006

Hos centern ska de sjuka arbeta

Centern visar på sin hemsida hur man kommer fram till att 1,6 miljoner människor är arbetslösa. Det blir väldigt avslöjande för centerns politik och centerns syn på människor.

Bland siffrorna döljer sig bland annat 790.000 personer som är sjuka eller förtidspensionerade. Men hos centern klassas de som arbetslösa!
Det är alltså så många som inte har jobb.
Centerns hemsida
266.000 personer arbetar deltid men vill arbeta mer. Dessa klassar centern som arbetslösa. Sedan förvrids siffror och argument av Mauds lakejer. Följande fick jag höra som svar på en insändare om centerns politik:
Efter 12 år med Göran Persson och ditt vänsterparti vid makten har vi idag 1,4 miljoner människor utanför arbetsmarknaden.
Centerpartisterna Anders Åkesson och Birgitta Pettersson
Budskapet verkar väldigt tydligt. Hos centern finns ingen plats för människor som inte kan arbeta. Vad är väl utbrändhet för skäl till att vara hemma? Sånt pjosk som cancer duger knappast för att inte gå till jobbet...

Sjuka, studerande och deltidsarbetande blir alltså ett slagträ hos centern och klumpas ihop som "arbetslösa". Saknar man argument så uppfinner man sådana. Att klassa sjuka människor som arbetslösa är inget annat än ren inhuman förnedring!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sånt här kan få en att bli tokig, när man har en kronisk sjukdom som man inte har bett att få, så är livet ganska jobbigt. Att sedan bli jagad som om man inte ville arbeta.Att man med vilja lever på 5000 kr i månaden.Vem vill det? + mediciner som kostar massor varje månad, hälften är receptfria så något högkostnadsskydd kan man glömma. Min högta dröm är ett arbete med en vanlig lön, för mig skulle det vara en lyx,och slippa känna sig som en börda. Oj så arg jag blev
Agneta

Patrik Renfors sa...

Har borgarna någon politik för att få tillbaka de sjuka och pensionerade i arbete, eller bollar de bara med siffror för att vinna valet? Den öppna arbetslösheten ligger nu på 5,6 % mycket högre än under större delen av efterkrigstiden i Sverige. Dock med undantag för de borgerliga regeringsåren 91-94, då statistiken var nästan det dubbla!
Borgarna bollar inte med siffrorna för att de bryr sig om de arbetslösa. Tvärtom, för att dölja det faktum att de saknar en politik mot arbetslösheten, utan för att de har en politik mot de arbetslösa.

Förtidpension på grund av arbetsskador och långtidssjukskrivningar pga. stressrelaterade syndrom av att fler får springa benen av sig för att kapitalisterna tänker kortsiktigt i företagen vägrar anställa när behov finns.

visst är det för mycket arbetslöshet, men vi måste hålla oss till fakta. Och fakta är att högern håller sig mer till höger än på väldigt länge, trots att de försöker påvisa att de är mer 2förnyande2 och reformerade.


Bra skrivet blogginlägg! Kolla gärna mitt senaste inlägg som hanterar liknande frågor runt moderaterna.

Nicke Grozdanovski sa...

Centern är de nya högerpartiet i Sverige

Anonym sa...

Huvudsaken är att vi arbetslösa ska bestraffas än hårdare genom att ta tiden ifrån oss, (jobbcenter,aktivitetsgaranti, vuxendagis). Reducera ersättningsnivåerna(socialbidrag,a-kassa, sjukersättning) samt tvinga fram krav på motprestation för den ringa ersättning som då utgår gärna i form av "frivilligt" arbete åt kommun mm, kallat rehabilitering, praktik och dyligt.Ofta i sysselsättningar som de flesta klarar direkt utan årslånga slavkontrakt. Det är som Alliansen(borgarna) säger om sin politik: Arbete skall löna sig.....Jo ja tackar!
Deras politik tycker jag snarast beskrivs bäst med: Den som har mycket ska ha mer,medan den som inget har, heller inget ska få!

Felet i den nuvarande politiken från både höger och vänster(?)(sossarna) är att utse den arbetslöse som orsak till problemet. Skuldbelägga individen för att lättare sätta press på denne från massmedia myndigheter, kommun och stat som givetvis vill bli av med den ekonomiska belastning det medför.Felet ligger istället hos motparten som ständigt kastar skit på mig som arbetslös och som varken tycks vilja eller kunna fördela de resurser som finns på ett sådant sätt att alla som vill kan få ett jobb. Ty då skulle många vara tvungna att dela med sig av sin egen del av kakan. Det är de inte beredda till.Dessutom slipper företagen och deras företrädare, politikerna till både höger och vänster att inse sin egen skuld i det hela.De kommer bara fortsätta sin hetsjakt på mig och andra arbetslösa intill systemets kollaps och låtsas som det regnar.

PS: Ett tips för att behålla din tid och ersättning är, lyd som arbetsförmedling och socialen. Obstruera sedan maximalt på alla sätt som inte bryter mot de lagtexter som ger dig rätt till ersättning: Härska genom söndring!