tisdag 25 april 2006

Lobbyister köper röster i valet

Centern drog in 1,8 miljarder kronor på försäljningen av några centertidningar förra året. En del av de pengarna satsar centern på valrörelsen och går nu ut med att ha lika stor valbudget som socialdemokraterna.

Samtidigt så menar centerns partisekreterare Jöran Hägglund att socialdemokraternas valbudget egentligen är mycket större än den redovisade, eftersom man måste räkna in LO:s alla kampanjer.

Men Jöran Hägglund kastar sten i sitt eget nyrika bräckliga glashus. Det resonemanget innebär ju att vi även måste räkna in Svenskt Näringslivs kampanjer i borgarnas budget. Liksom LRF och alla övriga kapitalistiska intresseföreningar. Och SACO-förbunden när ju också en del borgerliga drömmar. Och hela den borgerliga pressen som varje dag på sin ledarsida propagerar för försämrade villkor för arbetarna.

Vänsterpartiet har
inga kapitalstarka organisationer bakom sig, men lyckas ändå locka nästan var tionde väljare vart fjärde år. Det säger en hel del om vår politik...

4 kommentarer:

Birgitta Axelsson Edström sa...

Så rätt, så rätt. Man ska inte underskatta dels att för mycket ekonomiska resurser och lyx sticker i ögonen på väljarna, dels att de främsta resurserna vi har är de människor som sympatiserar med oss och deltar i fotarbetet. Där har vi en hel del att vara stolta över!

Tomas Jonsson sa...

Ute på arbetsplatser och i mötet människor emellan!

Patrik Renfors sa...

Det är skönt att vara en stolt vänsterpartist. Sossarna har enbart av min fackliga metallavdelning fått 80 000 kronor för valet. (Jag reserverade mig på årsrepskapsmötet)
Im in kommun bor vi ca 11 300 personer och Vänstern fick 15,9 % i valet på enbart bra politik och fattiga slantar. Fotarbete och envist arbete ska öka på röstandelarna ännu mer. (visserligen fick sossarna 47 % i valet.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag är aktiv i kommunal och kämpar hela tiden för att vänsterns ska komma in i gemenskapen. Vi är en del av arbetarrörelsen och fackliga förespråkare. Men de begriper de inte i facktoppen.