måndag 1 maj 2006

Bekänn färg med valkompassen


Uppdaterad: Hittade ännu ett test, denna gång på DN som bygger på några fler frågor. Det visar ungefär samma resultat som nedanstående valbarometer. Dock är det oroväckande att jag alltså till nästan en tredjedel är kristdemokrat! Men jag lovar, nåt avhopp och partibyte är inte aktuellt ;-)

Testet finns här!

29 april kl 12.44

Såna här saker är ju alltid kul att testa. Och det känns ju tryggt att resultatet också visar att jag verkar i rätt parti, även om inslaget av miljöpartiet är lite oroväckande.

Kan inte låta bli att fundera över vilken fråga närheten till miljöpartiet kan bero på? Mitt kryss för trängselskatt eller mot kärnkraft? Eller krysset för att underlätta för företagen som syftade på exempelvis våra förslag om schablonavdrag för småföretag (typ taxi, pizzerior etc), att småföretagare ska omfattas av allmänna sjukförsäkringen och att Försäkringskassan ska stå för sjukersättning även de första två veckorna. Det skulle betyda mycket både för det lilla företaget och för den anställde som inte ska behöva känna någon skuld för att man stannar hemma några dagar när man är förkyld.

Testet återfinns här:
Göteborgs-Posten - Valkompassen

9 kommentarer:

yabosid sa...

Jag blev sosse, .. med 52% ... som mina viktigaste frågor valde jag NATO (starkt emot), Kärnkraften (sympatiserar starkt), och Övervakning (starkt emot) .. MP och V delar andra platsen (49%) ..

I dagsläget röstar jag på Piratpartiet.

josephzohn sa...

81% v, 78% s och 76% mp.
Helt ok.
Det som oroar mig mest är de 39% kd som finns i mitt blod :-)
Måste vara nåt fel någonstans!

Tomas Jonsson sa...

Tack för kommentarer.

Två procent moderat kan jag stå ut med, men jag har samma undran kring kristdemokraterna. Känns lite oroväckande...

Patrik Renfors sa...

Hmmm, jag hade 98 procent på vänsterpartiet. Jag verkar vara velig som inte är det till hundra procent. haha

Jag hade också för högt på miljöpartiet, som är antifackliga och vill ha friskolor? Jag tycker inte om sossarheller, men borde inte de passa mig bättre som andra val? Undrar hur de komponerar ihop de där undersökningarna, för jag är definitivt inte så höger att jag har 5 procent på Moderaterna som det var i undersökningen! Haha

yabosid sa...

På DN:s test blev jag 70% V, MP och S landade på 65 resp. 64%.

Skall fortfarande rösta på Piratpartiet

Tomas Jonsson sa...

Märkligt stor skillnad. Kvalitén på testen ger säkert stor felmarginal. Så få frågor gör ju att en feltolkad fråga påverkar slutresultatet mycket.

bert sa...

Jag hade rätt jämn smet över hela linjen, med undantag av M och Kd (tack och lov)

Intervall: 67% - 36%

Elisabet sa...

Jag förstår precis varför jag hamnade där jag hamnade: jag röstade FÖR kärnkraft och FÖR buggning; (ja, gärna!! det gör mig inget att dom buggar mig heller .. ) och FÖR betyg i ordning och uppförande (ibland önskar jag rottingen tillbaka ..-) men sen finns det frågor som jag är klart vänsterorienterad i mina svar på.

Man kan vara allt på en gång.
Vilja ha en rättvis värld, ordning och reda, låta mördare bli buggade och ändå, ändå .., tycka att rättvisa och annat ska regera.
Man BEHÖVER inte nödvändigtvis vara en stockreaktionär människa.

Amen.

Tomas Jonsson sa...

Jag vill också ha ordning och reda. Men jag tror att det fungerar bättre om eleverna får bestämma reglerna. Då accepterar de att efterleva reglerna. Därför tror jag inte att det behövs något betyg där.