fredag 19 maj 2006

Ekologisk sallad och spanska gubbar

När jag kom fram till kassan på Coop i Kalmar langade jag upp varorna på bandet. Befinner jag mig i Kalmar brukar jag passa på att handla eftersom utbudet av ekologiska varor är bra på Coop.

Men vid den ekologiska salladen från Vassmolösa Gård tog det stopp.
- Är det salladshuvud, frågade killen i kassan och maskinen sa att det skulle kosta 9,90 kronor.
- Jag vet inte, sa jag, men såna där brukar kosta omkring tjugo spänn!? (Här förtjänar att påpekas att jag aldrig gjort mig känd som affärsman.)

Han slog vidare, men hittade inte rätta priset och konstaterade att han bestämmer att den kostar 10 kr!

På vägen hem
kom jag på att det nog heter isbergssallad - man kan använda det på smörgås under nåt proteinrikt som rökt kött eller fisk, eller som sallad med soltorkade tomater, fetaost, oliver, paprika och olivolja...

Likheten var slående med frukthandlarna på Hötorget i Stockholm. Igår när jag såg havet av spanska jordgubbar blev jag lite sugen på färdkost. De ropade "jordgubbar tjugo kronor!". När de såg mig tveka ropade de "Jordgubbar - halva priset - vanligen tjugo kronor, nu två för tjugo...!" När jag fortsatte tveka (jag ville ju bara ha ett paket) så avslutade han med "halva priset - en för tio!" och jag slog till.

500 gram spanska jordgubbar för tio kronor sög jag på ända till Alvesta, då jag bytte tåg. Men jag undrar hur ekologiska de egentligen var?

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Hade du väntat lite till hade han sagt: Färska jordgubbar plockade idag!

Tomas Jonsson sa...

Förmodligen, det var ett jäkla munväder...