fredag 19 maj 2006

Gemensamma valaffischer

Inför höstens val har alla partier samlat sig kring en gemensam valaffisch med budskapet "Alla skola med".
Såväl (s) som (m) har beslutat att å den rikspolitiska nivån använda sig av samma motiv å sina resp. valaffischer, vilka, under devisen ”Alla skola med”, föreställa en bil som är minst sagt fullsatt med allehanda människor som till synes med tillförsikt åka framtiden till mötes. Idén syntes så god, inte minst ur besparingssynpunkt, att alla härvarande partier tog fasta å densamma och bestämde sig för en liknande gemensam affisch.
Grönköpings veckoblad berättar historien
Dock har jag fått signaler om att åtminstone vänsterpartiet planerar egna affischer. I sann socialistisk anda ska dock alla med även där...

4 kommentarer:

Pelle sa...

Får väl hoppas att vi byter Stockholm mot Grönköping vid ett framtida nybygge av riksdagssalför det vore väl trevligt med lite mer enighet i valrörelsen. Varför kan ingen betona vad de har gemensamt och kanske föra kampanj för demokratin och få folk att rösta överhuvudtaget - var fjärde svensk lär ju inte rösta! Det blir minst den tredje största gruppen i Sverige!

Tomas Jonsson sa...

Jag tvivlar på att eniga riksdagspartier skulle leda till högre valdeltagande, för om skillnaden saknades mellan partierna så spelar det ju ingen roll vilket parti som ska regera.

Tvärtom tror jag känslan av att inte kunna påverka skulle förstärkas.

Pelle sa...

Jag menar att de alla ska betona vikten av demokrati också. Nu lobbar de bara för sakfrågor - ingen lobbar för att man ska rösta i allmänhet och förklarar vikten av det.

Tomas Jonsson sa...

Sannolikt är det ett utslag av att människor inte känner sig delaktiga.

Besluten fattas allt längre bort (läs EU) och man blir arbetslös oavsett regering eftersom storföretagen lever i sin globala värld och struntar i enskilda människor eller nationer i sin kamp för att maximera vinsterna.