torsdag 4 maj 2006

Nu vänder valvindarna

"Vänsterblocket förbi alliansen" skriver Svenska Dagbladet. Sånt vill vi höra.

"Vänsterpartiet ökar mest" visar mätningen vidare. Vi ökar från 5,2 procent till 7,1 procent. En ökning med 37 procent!

Det här visar att väljarna vill ha den politik som vi för ut. Väljarna vill ha en stark offentlig sektor som finansieras med skattemedel. De vill inte ha privata profitörer inom vård, skola, omsorg som ger gravlax och avkastning åt feta aktieägare.

Väljarna vill ha en stark arbetsrätt på en stabil arbetsmarknad med trygghet. De vill inte ha vikariat och utflyttningar och nedläggningar på grund av hänsynslösa profitjägare. Väljarna vill ha en vänsterregering efter valet i höst!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej när vi kommer upp till 8% kommer jag med tårta,
Agneta

Tomas Jonsson sa...

Såna löften glömmer jag inte ;-) Förra valets 8,3 procent känns inte längre som ett fantasimål.

Amir Sariaslan sa...

Ähh, man skall inte alls lita på sådana siffror. De viktar datamaterialen lite väl godtyckligt. Däremot vore det kul om det visade sig vara så i det riktiga valet - det är trots allt bara den som räknas.

Tomas Jonsson sa...

Naturligtvis vet jag det. Säg en 1200 tillfrågade och ett bortfall på 50% så blir felmarginalen stor.

Däremot blir vi politiskt aktiva lite piggare och mer engagerade när vi har medvind (rent psykiskt). Det var också mitt syfte som härmed är avslöjat :-|

Patrik Renfors sa...

vi är mer jämna i undersökningarna också, på 1:a maj kom en annan undersökning som visade att vi hade fått 7,6 % - där hade vi ökat med 1,9 procentenheter. Det är bra för nu, har vi efter det fått en del positiv mediapublicitet efter det som stärker oss ännu mer i kampen mot orättvisor.

vi ska ha mer än 8,3 procent efter valet! Inte bara för att jävlas med högerpressen. Utan för att pressa tillbaka de patriarkala samt socioekonomiska missförhållandena.

Kamratliga hälsningar
Patrik

Tomas Jonsson sa...

Jag är övertygad om att vi inte kommer att behöva slåss mot "kamrat 4 procent" i detta val. Vi har en bra politik som en stor del av befolkningen känner igen sig i. Alla i partiet pratar politik och för ut vår politik.

Och inte oviktigt, borgarna har tappat väljare och förtroende när de tvingats berätta om sin politik som står för allt det som vi och våra väljare inte vill ha!

Nicke Grozdanovski sa...

Nu börjar de likna nånting i opinionsmättningarna Nu ger vi järnet fram till valet, framtiden tillhör oss :-)

Nicke Grozdanovski sa...

och det näst bästa med dagens mätning förutom vår ökning är att Centern hamnar under fyra procent. Det tackar alla ungdomar för :-)

*Leve vänsterpartiet*

Tomas Jonsson sa...

Med dagens siffror åker centern ut ur riksdagen vilket också innebär att den faktiska siffran för blocken är 48,8 för s, v och mp och 44,3 för m, fp och kd.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Äntligen! Ja, visst får man lite mer kraft när man ser att siffrorna går vår väg. Låt oss fortsätta med stor iver!