tisdag 16 maj 2006

Är kristdemokrater dumma?


I Dagens Nyheter idag berättar kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund att hans parti driver frågan om stänkt bensinskatt och att fastighetsskatten avskaffas.
Jag tror vi har väldigt goda möjligheter att vinna gråsossar.
Så långt inga problem. Om kristdemokraterna inte tar klimatförändringar på allvar och inser att bensinförbrukningen måste sänkas och att miljöskatt på bensin är ett effektivt vapen så må det vara hänt.

De väljare som anser miljön viktigare har alternativa partier att rösta på.

Men på en annan sida i samma tidning samma dag går kristdemokraterna ut och säger att de borgerliga måste ta ett samlat grepp om klimatfrågan.
Alliansens gemensamma valmanifest bör till exempel säga ja till fler miljöskatter på EU-nivå, även på kontroversiella mål som flyget.
Så vad tycker då kristdemokraterna? Är det viktigt att minska koldioxidutsläppen eller är det viktigare att bensinen är billig så folk har råd att köra bil? Ja, inte blir man klokare av dagens båda utspel i Dagens Nyheter.

Sven-Erik Sjöberg har tagit många bra bilder på politiker. Men bilden på en stretchande Göran Hägglund i träningsoverall får mig att associera till psykopaten i Taxi-driver. Så säger också Hägglund att han lyssnar på Rolling Stones när han joggar. Kanske Sympathy for the devil då, för det lär behövas om partiet ska klara valet i höst...

I en grupp av idioter så är det så att den som bara är lite dum betraktas som ett riktigt snille. Allt är ju som bekant relativt. Av artiklarna i DN idag är det svårt att dra någon annan slutsats än att:
a) kristdemokraterna är idioter, eller
b) kristdemokraterna tror att deras väljare är idioter.
Svaret kommer att visa sig i valet.

Inga kommentarer: