tisdag 30 maj 2006

Rutor krossade hos socialist i Vimmerby

Återigen har en sympatisör för Socialistiska partiet i Vimmerby utsatts för ett attentat. Natten till i fredags kastades en gatsten in genom ett fönster till en bostad. Inne i bostaden låg en tjugoåring och sov.

Den tjugoårigen mannen är medlem i socialistiska partiet och känner själv en oro för att hans politiska arbete är orsaken till att hans bostad vandaliserades.

För två månader sedan utsattes socialistiska partiet för ett attentat då de hade möte i en offentlig lokal i Vimmerby. Det har jag skrivit om här och några dagar senare här.

Då var jag irriterad över
att polisen verkade ta så lätt på attentatet som hade klart politiska orsaker. Ännu idag, två och en halv månad senare, är ingen dömd. Det finns tre misstänkta men ännu har inget åtal väckts - trots att de närvarande socialisterna kunde peka ut flera stycken.

Den här gången låter det lika njuggt från polisen som rubricerar det hela som ofredande. Trots att tjugoåringen är livrädd och övertygad om att hans politiska arbete är orsaken till attentatet.

Om det hade varit en polis som fått en gatsten genom rutan i sin bostad hade strax hela poliskåren stått samlad. Polisfacket hade pratat i teve och justitieminister Bodström hade talat om attentat mot demokrati och rättvisa. Det är skillnad på folk och folk.

1 kommentar:

Anonym sa...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»