måndag 1 maj 2006

Vänstern firade Första maj i Kalmar


Trots att det regnade för fullt hela morgonen i Kalmar så blev det bra uppslutning på Arbetarnas Högtidsdag Första maj. Men vilket regn och vilken kyla stoppar revolutionslustan? Budskapet var i alla fall varmt med kravet på ett solidariskt samhälle som bygger på respekt.

Ung Vänsters Malin Grääs talade om sin dröm om det rättvisa samhället. Förstanamnet på vår riksdagslista Mariann Karlsson, Nybro, tog också upp kravet på det rättvisa samhället då hon bland annat talade om demokratiskt inflytande i företagen och kravet på feministiskt självförsvar.

Stig Henriksson, kommunalråd i Fagersta talade om vikten av respekt för varandra oavsett ursprung eller åsikt. Han anknöt bland annat till nattens knivskärning i Blomstermåla.

Musikkåren från Älghult
gick i täten på demonstrationståget som slingrade sig från Berga centrum ner genom Funkabo och över Norra vägen i rondellen nedanför Ölandsleden och upp till Skällby gård. Där underhöll coverbandet Pers Garage med musik av bland andra U2 och Stones och vi fick dansa oss varma.

Inga kommentarer: