torsdag 29 juni 2006

Israels övergrepp i Palestina

Det som nu händer i Palestina är helt sjukt! Israels brott mot folkrättsliga regler får inte stå okommenterat. Självförsvarsrätten i FN-stadgan tillåter att ett land som blivit ockuperat försvarar sig. Principen om folkets självbestämmande tillåter också att man försvarar sig.

Hönor står inte passiva i hönsgården om räven kommer, utan de hackar och försvarar sig. På samma sätt tillåter FN-stadgan att man får använda våld för att försvara sig och skydda sig mot ockupationsmakten. Palestinierna får alltså använda våld mot israelerna!

Palestinierna tar en israelisk soldat till fånga. En soldat som grips i Palestina utsänd av ockupationsmakten Israel. Fullständigt rättsvidrigt - med total arrogans mot internationell lag och rätt - tänder israelerna då på krutet och raketerna riktade mot det palestinska folket.

Vad gör USA, denna nation som tagit på sig rollen som världspolis och garant för människors fri- och rättigheter. Nada. Inte ett skit gör USA mer än att stötta israelerna.

På det viset bekräftar bara USA
ännu en gång att man inte är intresserade av stabilitet eller fred. USA är bara intresserat av den arabiska oljan som garanti för sin fortsatta profit.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Soldaten kidnappades inne i Israel.

Tomas Jonsson sa...

Du menar ungefär som om USA tar några irakier tillfånga på irakisk mark?

Anonym sa...

Nej det menar jag inte. Är det svårt att förstå?
Soldaten kidnappades inne i själva Israel. Inte i Gaza. Inte på "ockuperat" område.
Terroristerna bröt mot folkrätten när de attackerade Israel över den internationella gränsen, och när de tog en sårad soldat som gisslan.
Du bör därför uppdatera och rätta ditt inlägg, som är felaktigt på alla dessa punkter.

Tomas Jonsson sa...

Det förändrar inget i sak. Israel attacker på oskyldiga är lika olagliga i alla fall!