fredag 9 juni 2006

Jag hör röster ropa vänsterpartiet


De säger "vänsterpartiet den 17 september!" Jag hör det klart och tydligt och det känns bra.

Medan borgarna badade i sin tunna så ägnade sig vänsterpartiet åt att rensa luften. Vi slogs och bråkade medan alliansen tvättade varandra på ryggen. Om det fanns någon planering bakom detta så har den enbart gynnat vänstern!

Borgarna fick sola sig i glansen
med sina konvent och mässor där leende spikraka tandrader gnistrade i fotoblixtarna. Men sedan när det började talas politik så slocknade ljuset. Det blev kravaller och segregering och egenavgifter och inget kul alls.

Vänsterpartiet har visserligen bråkat
ända sedan 1917 och vi lär fortsätta "bråka". Ty debatter och skillnader är det som utvecklar och bidrar till att vår politik är mer aktuell än nånsin.

Privatiseringar och avregleringar har inte varit positivt. Det har lett till sämre anställningsförhållanden, sämre service, dyrare taxi, flyg, el, tele, post och järnväg. 62 procent av företagarna vill återreglera elmarknaden!

Medan moderaterna (det nya arbetarpartiet) vill chockhöja avgiften till a-kassan och samtidig minska ersättningen till dem som sparkas så vill vänsterpartiet stärka arbetsrätten. Vi vill öka demokratin på våra arbetsplatser. Vi vill även minska EU:s makt. Beslut som berör vår vardag ska fattas i Sverige!

Vänsterpartiet anser att tänderna är en del av kroppen. Därför ska tandvården omfattas av högkostnadsskyddet. Primärvården måste också få resurser till förebyggande tandvård.

Nu hörs rösterna så tydligt... vänsterpartiet den 17 september... det är din röst jag hör!

Inga kommentarer: