onsdag 21 juni 2006

Sprit serveras i socialtjänstens lokaler


Ibland förundras man över saker som står att läsa i lokaltidningen. Idag till exempel finns en notis i Nyheterna om att en pizzeria vill servera alkohol.
Nu ansöker de om att få göra det hos socialförvaltningen.
Det låter rationellt. Som Allan Edwall sjöng i sin visa så går den orehabiliterade missbrukaren först till socialen för att få sitt bidrag och sedan till systemet för att bruka opp sitt bidrag "till gagn för din kassa till tröst för min kropp", som Edwall sjöng...

Det är väl bara naturligt att socialen nu sköter hela förloppet, då slipper missbrukaren springa på stan. Eller är det personalen som ska ha alkoholen själva för att pigga upp sig under jobbiga dagar? Eller är det helt enkelt ett vanligt simpelt syftningsfel?

Tåg körde vilse, skriver Dagens Nyheter. Normalt brukar det gå som på räls, men ibland kan det spåra ur ordentligt och i det här fallet verkar det vara ett tåg som haft problem att gira åt höger - vilket är hedrande. Det hela handlar dock om en växel som är programmerad efter vinterturlistan trots att sommarturlistan börjat gälla...

"Polisen misstänker koppling till dubbelmordet"
skriver DN i en annan artikel. Men det är dåligt underbyggt. Det hela handlar om ett polisen rutinmässigt jämför Ölandsmördaren med DNA från dubbelmordet i Linköping.
Vad binder egentligen mannen till Linköpingsmorden?
- Inte ett smack. Ingenting.
Men att hålla sig till sanningen är väl inte allt för roligt. Och vad vore väl Dagens Nyheter om de inte vinklade nyheterna litegrann?

Inga kommentarer: