onsdag 19 juli 2006

Elektrolux maximerar vinsten

Fråga Västerviksborna vad de tycker om Elektrolux! Femhundra personer sparkades från dammsugarfabriken i Västervik när den lades ner och flyttades till Ungern. Nedläggningen drabbade dessutom en stor mängd småföretag som levererade material till Elektrolux.
Elektrolux utlovar större belöning till aktieägarna
Rubrik i DN Ekonomi 19 juni 2006
Elektrolux är idag en belastning för Sverige. Företaget är en symbol för hur profit och girighet genomsyrar privata företag. Kapitalet tar inget ansvar för människor.
Trots solig sommardag och industrisemester var han tvungen att dra på sig slipsen och presentera kvartalssiffror för petiga börsanalytiker.
DN om Husqvarnas vd Bengt Andersson
Husqvarna är numer ett fristående bolag från Elektrolux. Och dess verkställande direktör tycker Dagens Nyheter väldigt synd om. Och det kan man ju förstå när man har en årslön på tio miljoner och ändå tvingas offra en förmiddag på att presentera ett kvartalsbokslut. Stackars jävel!

2 kommentarer:

Lars Anders Johansson sa...

Det är förjävligt att det får gå till på det där viset! jag bodde i Västervik vid tiden för nedläggningen och fick se konsekvenserna och reaktionerna med egna ögon. Det var inte roligt.

Elisabet sa...

Just det.
Han skulle få jobba hos mig en förmiddag, då jäklar ..-))