lördag 15 juli 2006

Kriget mot terrorismen


Senaste dagarna har Israel målmedvetet bombat sönder infrastrukturen i Libanon och isolerat ett helt folk som därefter utsätts för beskjutningar av israelerna. Den amerikanska presidenten gör ett uttalande:
Förenta staterna fördömer i de starkaste termer detta oprovocerade bruk av terrorism, som var menat att förvärra redan höga spänningar i regionen och så fortsatt våld. Vi håller också Syrien och Iran, vilka länge har stött Hizbollah, ansvariga för dagens våld.
Allt detta om Hizbollah. Inte en rad om Israels våld. Man kan tydligen se på saken på olika sätt. Men det är faktiskt Israel som skjuter bomber över Libanon och dödar oskyldiga människor.

Det är Israel som förstört flygplatsen och omöjliggjort en evakuering av oskyldiga. Det är Israel som bedriver terror i Libanon - ingen annan. USA stöder denna terrorism och är därmed medskyldigt till blodspillan i Libanon.

President Bush luktar bara unket skitprat där snacket om krig mot terrorism återigen framstår som en dålig förevändning för att få döda araber.

Inga kommentarer: