söndag 16 juli 2006

Även taggtråd rostar och försvinner


Taggtråden satt där nog för att hålla de betande kreaturen utanför och hästen innanför. Men det var för kanske femtio eller hundra år sedan. Nu finns inga djur kvar och tråden har rostat och slitits av.

Den förre ägaren dog för snart femton år sedan, över nittio år gammal. Tråden finns kvar som en påminnelse om att här bodde en man och hans häst.

Gården är spännande. Och huset likaså. En barnfamilj hyrde övervåningen, men flyttade för femtiotalet år sedan. Därefter har ingen varit i någon annan del av huset än köket och kammaren där nere, där Harry bodde hela sitt liv.

Sverige har haft fred länge
. Har någon blivit av med hus och hem så har det berott på kronofogden. Allt har gått lugnt till. Huset har inte jämnats med marken. Mannen har inte fängslats. Kvinnan har inte blivit våldtagen. Barnen har inte blivit sålda till lägstbjudande.

I mellanöstern är det inte så
. Libanons och Palestinas folk får tillsammans med det israeliska folket betala priset för vad den fascistoida israeliska ledningen gör - ivrigt påhejad av USA. Där har taggtråd en helt annan betydelse, nu när historien går igen. Utan att man verkar ha lärt något.

1 kommentar:

jinge sa...

Häftigt! Kan du inte ta fler bilder därifrån?