söndag 20 augusti 2006

Nu blir det borgerlig valseger?

Det kommer att kännas riktigt skönt på måndag den 18 september när allt är över. Under sensommaren har det börjat svänga om och risken är stor att det blir borgerlig valseger. Vad kommer det att spela för roll?

Vem bryr sig om de arbetslösa? En svag grupp med latoxar som gärna lever på bidrag. Borgarna har lovat sänka ersättningen från a-kassan. På samma gång vill borgarna höja avgiften till a-kassan. Blir det borgerlig regering kan du lita på att detta genomförs!

Det är ju synd att utförsäljningen av statliga verk kommer fortsätta. Avregleringar och utförsäljning av Posten, Telia, SJ och elmarknaden har ju varit lyckosam (häpp!) Inte för svenska folket!

Statliga företag drivs demokratiskt av hela svenska folket, inte av en klick aktieägare. Det bidrar till större ansvarstagande för personalen och miljön. Statliga företag ska också stå i spetsen för forskning och utveckling. Nu är turen kommen till Sveaskog, LKAB, Systembolaget, Apoteket och Vattenfall. Plötsligt kommer regeringen Reinfeldt att bada i miljarder som de kan använda för att sänka skatten. Sen när pengarna är slut och det inte finns mer att sälja ut eller som ger avkastning till statskassan så lär det bli socialistisk valseger igen.

Att sjuka insinuerar har vi ju alltid vetat. Försäkringskassan har aldrig litat på vanliga läkarintyg, utan brukar använda sina egna läkare för att visa att de sjuka inte är sjuka utan i stället är lata. Därför finns långtidssjuka med i borgarnas statistik över arbetslösa. Därför kommer sjukersättningen att sänkas vid en borgerlig valseger. Det är ett löfte!

51,6 procent av svenskarna verkar gilla dessa idéer. Och i demokratins namn är det bara att acceptera. Då kan svenskarna glädja sig åt sänkt fastighetsskatt, kanske, om de borgerliga kan bli eniga.

10 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Högervinden blåser starkt när egoismen frodas och solidariteten för andra människor är som svagast. Det är tyvärr en spegling av vårt samhälle idag så de är egentligen inte konstigt att borgarna leder och känner segervittring. Det måste vi ändra på de sista veckorna. En bra och upplysande artikel tycker jag att din var. Hoppas bara folket ändrar sig. De har fyra veckor på sig, sen är de försent

Lasse Strömberg sa...

Näru Tomas, det är inte alls säkert att borgerligheten vinner. Långt därifrån. Alla opinionsundersökningar brukar spå borglig valseger ungefär en månad före valet. Så opinionssiffrorna säger inte allt. Sedan får man inte glömma att samma opinionsinstitut påstår att kanske så mycker som 25 procent av väljarkåren inte bestämmt sig.

Jag håller dock med dig i din analys av vad som kommer att hända vid borgerlig valseger.

Tomas Jonsson sa...

Jag håller tummarna för att du har rätt!

Anonym sa...

Äntligen verkar även svenska folket hålla kommunisterna utanför riksdagen.

Tomas Jonsson sa...

Tyvärr har det inte funnits något kommunistiskt parti i riksdagen sedan 1990.

Anonym sa...

Nej, istället har dom fått smyga runt. Dock vågade Ohly komma ut och erkänna att han var kommunist

Tomas Jonsson sa...

Nu fattar jag ingenting. Ohly kom ju ut och sa att han inte var kommunist!? Du måste blivit felinformerad!

Nicke Grozdanovski sa...

Det är konstigt att vi som kämpar för rättvisa och solidaritet och allas lika värde är så bespottade av vissa?. Är de så att de känner sig hotade av vår kamp för att göra Sverige rättvisare? Vi kommer likt en dåres envishet fortsätta hävda våra värderingar. Rättvisa kommer från Vänster

Anonym sa...

Jag är inget större fan av ert parti egentligen.

Misstaget V gör är att man smälter sig in hos sossarna och regeringskansliet för att få igenom någon mindre viktig fråga i hopp om att en dag få en ministerpost, vilket aldrig lär hända åtminstone så länge Göran Persson får bestämma. Slagord som "Död åt USA-Imperialismen" är inte något som en skiftarbetare eller utbildad kontorsslav som jobbar 40 timmar i veckan ställer upp på/bry sig mycket om, istället gör det folk bara avogt inställda och förbannade och vill slå "kommunistasen".


Det partiet borde göra är att sluta upp med kravet på ministerposter etc, satsa desto hårdare på lokalpolitik och att avslöja en massa politikeravskum som finns därute. Till vissa delar skulle ni vinna på att kopiera Osynliga Partiet, att SocialAristokratiska Partiet inte är bättre än borgarna torde de flesta arbetare hålla med om.

Anonym sa...

Jag är kommunist, men titulerar mig inte kommunist.

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=723787