tisdag 29 augusti 2006

Och så säger de att DN är opartisk...


För en vecka sedan basunerade DN ut att vänsterpartiet halkat ner under fyra procent i en opinionsundersökning och därmed riskerade att hamna utanför riksdagen. Det hela slogs upp stort överst på förstasidan illustrerat med en bild på en grubblande Ohly.
Vänsterpartiet har fallit från 5,9 procent i juni, ett kraftigt och statistiskt säkerställt väljartapp.
DN 22 augusti 2006
Vänsterpartiet har i opinionsundersökningarna senaste året legat mellan fyra och sju procent samtidigt som andelen osäkra väljare har varit väldigt hög.

I helgen kom en ny opinionsundersökning som visade att när den borgerliga alliansen börjat prata politik så tappade de fyra procent av sina anhängare på en vecka. Tro dock inte att DN gör något större väsen av det. Längst ner på sidan femton finns en artikel med rubriken "Opinionen svårtolkad för m-ledaren". Intill artikeln syns en leende Reinfeldt.

Och på ledarsidan idag avfärdas opinionsundersökningen: "Den dramatiska svängningen väcker frågor både om opinionsmätningarnas tillförlitlighet och om stabliteteten i stödet för moderaterna och alliansen".
Sifo nöjer sig, i motsats till Synovate Temo, inte med en uppföljande fråga om vilket parti de osäkra lutar åt. De ställs också inför frågan vilket parti som "är minst dåligt". Sådant tjatande kan snygga till ett opinionsinstituts siffror över andelen osäkra.
DN:s ledarsida 28 augusti
Plötsligt är det inget vetenskapligt utan bara tjat. Opinionsundersökningar kan man helt enkelt inte lita på, enligt DN - åtminstone inte om de visar neråt-siffror för alliansen.

Min DN-prenumeration tar slut om en månad och då ska jag åter gå över till SvD. Jag längtar, längtar, längtar efter att få slippa se Malliga DN!

Tjugo procent av väljarkåren är osäkra. En stor del av dessa kommer från vänstern. De har tröttnat på att sossarna driver högerpolitik och att vänsterpartiet bråkar om k-ordet. Kort sagt tycker de att politiker mest bara snackar en massa skit! De struntar hellre i alltihop. Kunde vi mobilisera dem, ge dem hoppet tillbaka, så hade vi också valsegern i en liten ask.

4 kommentarer:

Anders Eriksson sa...

Förbered dig på att kombinera Maria Abrahamsson med morgonkaffet. Man tror sällan sina ögon, men kan å andra sidan inte somna om efteråt :)

Tomas Jonsson sa...

Ha ha. Jag har haft SvD tidigare och vet vad ledarsidan tycker. Men det bästa med SvD är att de kan skilja på ledarplats och redaktionsplats. I DN har allt smält ihop till en liberal antisocialistisk smörja. (Synd dock att jag missar Namn och Nytt, Nemi och Rocky).

Anonym sa...

SvD är inte särskilt konsekventa.
"Liberal politik" javisst, mindre statsbidrag osv. samtidigt skulle de själva inte skulle klarat sig utan presstöd och bidrag från näringslivspotentater.

Mikael.R.Nilsson sa...

Hej tomas ja du jag ska ha DN nu i tremånader jag fått gratisprenumeration ok den är ju gratis men efter tremånader blir det inte mer