måndag 18 september 2006

Ett finger mot plumpa påhopp

Lars Ohly med flera gästade TV4:s morgonsoffa i morse. Där utspelade sig följande samtal.
Lars Ohly:
- Jag menar att i tider när moderaterna och högerpartierna flyttar sig mot mitten och när även socialdemokraterna är på väg mot den sidan så är det viktigt att det finns ett tydligt vänsterparti som vågar vara vänster och står för dom värden som vi traditionellt stått för: en stor offentlig sektor, skattefinansierad, omfördelning mellan fattiga och rika.

Programledaren
- Vad säger panelen om dom saker som kommit fram hittills?

Marie Söderqvist Tralau, omvärldsanalytiker:
- Att Lars Ohly gör som traditionella kommunister brukar göra. Man slänger ut alla oliktänkande (här kommer fingret) och så blir man en liten men stark kärna. Alla tycker lika men man är inte så stora.

Lars Ohly:
- Det där måste jag få kommentera. Jag är ganska trött på den där retoriken från den extrema högern som försöker pådyvla oss uppfattningar vi inte har. Det är faktiskt så att vänsterpartiet har vuxit i medlemsantal, vi har blivit fler. Den här valrörelsen har vi faktiskt vunnit ganska många nya medlemmar. Vi har också fått dom gamla medlemmarna aktiva. Dom som tidigare var kritiska, dom har känt igen sig i vänsterpartiet. Så även om vi gjort en förlust, och vi ska vara tydliga med det, så har vi byggt ett parti som kommer att spela en mycket större roll. Tyvärr Marie, vi kommer att komma tillbaks som en bred och ny vänster!
Det här känns väldigt mycket 2005. En tid då vi inte fick prata politik utan i stället anklagas för både det ena och det andra. Jag är glad att Lasse gav henne fingret. Plumpa påhopp ska inte bemötas på nåt annat sätt! Nu pratar vi politik!

Här finns klippet

14 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

Helt rätt tycker jag också, Ge man sig in i "leken" som Marie Söderqvist Tralau gör med sina idiotiska kommunsitiska uttalande får man tåla att man får tillbaka. Då ska man inte gnälla över manliga härskartekniker, eller springa med gråten i halsen och skvallra till pressen hur ouppfostrad Lars Ohly är. Hon borde rannsaka sig själv också, men de är hon väl för omogen att göra. Tycker att Lars ska be om ursäkt för fingert och det ska Marie också göra och inse att hon gick för långt denna gång och så glömmer vi denna historia.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Man undrar hur många gånger Lasse har fått höra liknande påhopp och INTE visat fingret. Jag för min del har hört sån skit ett otal gånger, bland annat på en frågestund hos ett par av våra seniorföreningar. Man blir så himla trött!! Men ok, man ska hålla masken och bemöta på ett hyfsat sätt.

Fast nånstans tycker jag att det är skönt att veta att även partiledare är människor. En ömsesidig ursäkt krävs (precis som Nicke säger), sen får man lära sig på båda håll och ta nya tag.

Tomas Jonsson sa...

Själv tycker jag inte att det krävs någon ursäkt. Hon har fått ett svar!

Fredrik sa...

Äntligen händer det lite!
Persons första uppsättning ministrar var en samling goa typer som avlöste varandra med härliga inlägg i debatterna.
Moderatledaren har några som tidigare gjort sig kända för folket som kandidater. Kan knappt bärga mig vad som komma skall...

Magnus sa...

Just typiskt dig Totto att försvara det mycket omogna beteendeet bolsjevikOhly gör sig skyldig till i morgonsoffan. Vi hade barn som satt och såg detta och det är bara att hoppas att dom inte anammar hans omogna beteende.

Sen tycker du självfallet det är jättebra i demokratisk synvinkel det som Richard Jomshof blivit utsatt för. När det drabbar andra är det bra, bara det inte drabbar dig själv eller någon annan inom din bolsjevikhord. Då tycke rdu tvärt om.

Tomas Jonsson sa...

Din retorik vittnar knappast om att du vill föra upp debatten till nyanserad och seriös nivå.

magnus sa...

Skulle du vara seriös?

Anonym sa...

Låt oss titta på vad botoxmissbrukaren själv sysslar med: http://www.unitedminds.se/medarb.php?action=info&id=87

"Marie Söderqvist Tralau är ansvarig för United Minds trendanalyser och hon är en ofta anlitad föreläsare och moderator. Sin journalistiska karriär började Marie med att som 14-åring recensera konst i lokaltidningen Vänersborgaren. "

http://www.unitedminds.se/arbetssatt.php


" Vårt fokus ligger på människors drivkrafter, beteenden, tankar, livsstil, känslor, och värderingar, som vi tolkar utifrån vår kunskap om samhällets trender och rörelser. Vårt mål är att du verkligen ska förstå hur dina kunder och andra nyckelgrupper fungerar.

Kunskapen om din marknad använder vi sedan för att utforma strategier för exempelvis produktutveckling och marknadsföring. Exempel på vad kunskapen kan användas till:

• Utveckla produkter och tjänster
• Bygga lojala kundrelationer
• Sälja mer på nya marknader
• Lyfta varumärket
• Sätta extra fart på en ny trend
• Få mediegenomslag
• Locka nya kunder
• Ge kunderna vad de verligen vill ha
"Slutsats:
Hon gör inte ett skit, med andra ord. Idag vill jag ge Marie Söderkvist Tralau en passopp.

Anonym sa...

Så typiskt att ni kommunister försvarar en sån idiotisk grej som att er ledare kör upp ett "fuck you" till en meningsmotståndare. Tycker ni verkligen att det var rätt? Hur oseriösa är ni?

magnus sa...

Har ju tidigare sett hur nyanserad och seriös du är. Bland annat i nyheterna vräker du ur dig till dina meningsmotståndare att du minsann inte diskuterar med grisar och svin. Senare försvarar du ett fuck off-finger rätt ut i TV-Sverige. Tycker du det är nyanserat och seriöst? Å du ska vara lärare???

Vidare skulle det vara intressant att få höra hur du på bästa sätt beskriver ordet demokrati?

Tomas Jonsson sa...

Anonym: Den dag du inser att vi vänsterpartiet inte är kommunister så kommer jag att fördöma fingret.

Magnus: Trevligt att du läser en socialdemokratisk morgontidning! "Svin" har jag dock inte nämnt. Tyvärr förstod du inte heller kopplingen om "att brottas med grisar". Prova att söka på den frasen på internet så kanske du inser vad jag menade. Lycka till!

mange sa...

Gillar inte gåtor och svammel när jag diskuterar politik! Folk som inte har svar brukar svamla...

Synd att du inte är kapabel till ordet demokrati.,,

mange sa...

Jag voro gärna en gris om jag bara finge brottas mot dig!

mange sa...

Nu får jag nog be om ett svar...?