onsdag 27 september 2006

Ett varv till om fingret

Hittade en blogg som tog upp Lasse Ohlys finger i TV4:s morgonsoffa förra veckan på ett nytt sätt. Fredrik Jeppesen noterar att uppståndelsen är mycket större runt fingrar som visas på skolorna än fingrar i teve. Då ropas på betyg i ordning och uppförande. Han föreslår att ett betyg i ordning och uppförande även införs för politiker och att dessa betyg sedan finns offentligt tillgängiga så att staten kan kontrollera att människor uppför sig på det sätt som staten förespråkat.

Varför kommer jag osökt att tänka på den senaste tidens kulturdebatt om en litteraturkanon?

2 kommentarer:

Fredrik Jeppesen sa...

Det var snarare så att jag ironiserade över betyg i ordning och uppförande samtidigt som jag kritiserade en person som för många för unga är en förebild. Detta i ett sammanhang där jag tycker förebilder och dialog är bättre än lagar om uppförande.
Men det är klart att man kan tolka saker olika, den friheten har vi ju :-)

Tomas Jonsson sa...

Självklart såg jag ironin. Annars hade jag aldrig länkat till din blogg. Du hade dessutom två länkar i samma artikel som bekräftade att ditt förslag inte skulle tas på allvar.

Den ironi som du förmedlade hoppas jag framgick i mitt korta inlägg, där jag drog aktuella förslag om hur människor ska uppträda och vad vi ska läsa in absurdum för att visa att folkpartiet och en del av kulturetablissemanget vill att vi likt nordkoreaner och kineser ska marschera i takt. Och folkpartisterna kallar sig dessutom liberaler!?