onsdag 13 september 2006

Folktandvården i Blomstermåla inte glömd

För ett år sedan kom signaler från den borgerliga majoriteten i landstinget att de ville stänga igen Folktandvårdens mottagning i Blomstermåla. På privat initiativ samlades det in en massa namnunderskrifter i samhället. Dessa listor lämnades över till tandvårdschefen. Men de verkade redan ha bestämt sig.

I januari skrev jag
en insändare om det hela för att visa att vi inte glömt frågan i Blomstermåla. Det utmynnade i några uppföljande artiklar i lokalpressen i februari. Men från centern och den borgerliga majoriteten har det varit tyst. De har väntat på att valet ska vara överstökat så att de sedan lugnt kan lägga ner mottagningen.

Förra veckan samlade Irene och Kerstin från vänsterpartiet och socialdemokraterna in nya namn. På kort tid fick man ihop över trehundra namn. Häromdagen var kristdemokraternas landstingsråd ute i tidningen och sa att Folktandvården skulle försvinna men att man hade haft kontakter med privata tandläkare som kanske var intresserade att ta över. Vad är det för fel på den mottagning som finns? Eller handlar det om princip att allt ska privatiseras?

Det lär vara ett halvårs väntetid om man ringer idag och beställer en tid. Det kan alltså knappast vara underlaget som är för dåligt!

Igår lämnade vi i alla fall över listorna till våra representanter i landstinget som lovade att fortsätta arbeta med frågan. Här och här. Förhoppningsvis går det att rädda mottagningen.

Inga kommentarer: