måndag 18 september 2006

Jag är besviken!

Vänsterpartiet får 5,8 procent i riket. Vi var värda mer! Min förhoppning var att vi skulle fått en procent till. Men det var ändå inte helt förvånande. Och jag är inte heller förvånad över att det blir borgerlig valseger. Det känns stimulerande att arbeta i riktig opposition fyra år framåt.

Värre är det på det lokala valet
. I Kalmar län är det bara vänstern i Oskarshamn och Vimmerby som tagit mandat. I övriga kommuner ligger vi still eller har tappat. Och det är inte rättvist!

Jag ska ta Mönsterås som exempel. Här minskar vi men lyckas tack och lov behålla våra två mandat. Förra valet var det 385 personer som röstade på oss. I årets val är det 299 röster.

Moderaterna ökar däremot med ett mandat. Moderaterna har under fyra år aldrig varit uppe i talarstolen. De har inte synts under valrörelsen, men moderaternas framgångar på riksplanet skvätter över även på det lokala planet. Tyvärr.

Tack och lov kommer inga rasister in i fullmäktige
i vår kommun, det är alltid något. Annars så plockar Sverigedemokraterna mandat lite här och var. Värsta exemplet hittills verkar vara Karlskrona där de är tredje största parti och ökar med fem mandat och nu har åtta mandat i fullmäktige.

Men nu börjar valrörelsen 2010. Vi har tappat vår riksdagsplats från Kalmar län. Vi har tappat i landstinget. Vi har minskat i några kommuner. Det gör oss fattigare och kommer att kräva mer av oss på ideell bas. Men det är bara att gilla läget och fortsätta!

4 kommentarer:

Nicke Grozdanovski sa...

En tung kväll och natt blev det, känns jobbigt. Vi har jobbat hårt med små medel men vi har inte kunnat motstå högervinden som blåst mot oss. När jag ser "de nya moderaterna" fira får man nästan tårar i ögonen, inte för min egen skull utan för vår välfärd skull

Lasse Strömberg sa...

Var lugn Tomas. Folk kommer att ångra sig.

Mattias B-Johansson sa...

Ser inga rasistpartiet som kommit in i Karlskrona.

Sd kan förövrigt även dom få mandat i Mönsterås, dock inte särskilt troligt. Men finns det 117 SD röster bland de 138 st övriga så plockar SD 1 mandat.

Väldigt glädjande att SD är väldigt starka i Misterhults socknen!

Får även passa på att tacka dig Tomas för draghjälpen i Högsby och Oskarshamns kommun, många nya medlemmar strömmade till efter dina plumpa uttal om SD i lokaltidningarna.

Ha en fortsatt trevlig höst!

Birgitta Axelsson Edström sa...

Tack Tomas för allt ditt arbete! Vi har gjort en bra valrörelse men det blev ett dåligt resultat räknat i procent. Jag säger dock som du: Vi kommer tillbaka!

För övrigt så tycker jag att det är skönt med människor som vågar kalla företeelser för sitt rätta namn. Du är en sådan. I den här valrörelsen har vi dock sett alltför många som har betett sig på rakt motsatt sätt. Jag behöver inte nämna några exempel.

Ha det så gott!