tisdag 5 september 2006

Lars Ohly i Kalmar


Under tisdagen var vänsterpartiets ledare Lars Ohly i Kalmar. Vi började med ett besök på akuten vid Länssjukhuset där man aktivt arbetar för att ta hand om kvinnor som misshandlats. Förra året anmälde över 24000 kvinnor att de blivit misshandlade. I 75 procent av fallen är det en nära anhörig man som är våldsverkaren.

Vänsterpartiet skrev och genomförde
en motion, under förra mandatperioden, som handlar om mottagandet av dessa kvinnor på akuten. Målsättningen är att förhindra att kvinnan utsätts för misshandel igen och att hon inte ska behöva åka hem till sin egen bostad där också den som misshandlat henne finns kvar.


Efter presskonferens och lunch på sjukhuset så åkte vi till Stagneliusskolan. Det var frivilligt för eleverna att komma dit och lyssna men aulan var fullsatt! Eleverna fick ställa frågor till Lasse och det blev många bra frågor och några elever satte till publikens förtjusning också lite extra press på honom.

Det gav ett väldigt positivt intryck
. Det pratades politik och eleverna var intresserade. Och att döma av applåderna så uppskattade de att åtminstone en av partiledarna besökte Stagneliusskolan.


Vid tretiden besökte vi det sprillans nya radiohuset i Kalmar, där Lasse deltog i ett telefonväkteri i Sveriges Radio Kalmar. Under fyrtiofem minuter kunde lyssnarna ringa in och ställa frågor. Och på radion sa de att det var många som hade ringt.

Kul också att se det nya radiohuset
som ligger i centrala Kalmar. Igår var första dagen som de på allvar sände från huset. Ut mot vägen har man byggt en stor glasbur med en sändningsstudio där insynen är lika stor som utsikten - allt i marknadsföringssyfte för att radion ska synas och nå nya lyssnare.

Vid fyratiden åkte Lasse med pressekreterare vidare mot Karlskrona där ett kvällsprogram väntade. Nya möten, nya frågor och nya intervjuer.

2 kommentarer:

Ola Åkesson sa...

Det hände mer spännande saker i Kalmar i tisdags.
En av mina elever frågade en av valarbetarna i Moderaternas valstuga vad moderaterna skulle göra åt invandringen i Sverige.
...och vad blev svaret?

Moderaterna skall stoppa invandringen!!!

Har moderaterna inte lärt sig något från förra valet?

Tomas Jonsson sa...

Det är inte bara i Kalmar som moderaterna ger uttryck för avvikelse från sitt partiprogram.
Lintottar