onsdag 20 september 2006

Minkfarmarna hoppas på Reinfeldt

Nu är de stackars minkfarmarna ute i media. Under de senaste fem åren har de fått sin tillvaro starkt beskuren och inte haft så stora möjligheter att utveckla sitt verksamhet. Lagstiftning om djurskydd har plågat dem in på bara skinnet. Därför kan man förstå att de nu vädrar morgonluft, när Sverige får en ny regering som inte prioriterar djurrätt och miljö.

Sveriges djurskyddslag säger att djur ska hållas på ett sådant sätt att det främjar deras hälsa och ger dem möjlighet till naturligt beteende. Trots detta kan vi dagligen läsa om djur som utsatts för ofattbart lidande.
Vi kräver en seriös diskussion kring framtiden för den här branschen. En diskussion som vilar på forskning och inte på politikers tyckande och vetande i den här frågan. Utan att det baseras på seriös forskning och har en god dialog kring hur vi kan utveckla den här näringen.
Björn-Olof Samulesson i SVT Smålandsnytt 19 september
Idag när det finns konstgjorda alternativ finns ingen som helst anledning att hålla på med denna verksamhet.

1,4 miljoner minkar och tusentals chinchillor och kaniner dödas varje år på svenska pälsdjursfarmer. Nu återstår att se hur regeringen Reinfeldt ställer dem mot 200 minkuppfödare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så länge inte djuren bestrider verksamheten medelst en skrivelse till Jordbruksverket, finnes det ingen anledning till att människor skulle tro, att djuren skulle fara illa.

mange sa...

Jag tycker så här: Förbjud all form av pälsuppfödning! Tänk att vi var av samma uppfattning Totto.. Fast nu kanske du ändrar uppfattning?