onsdag 20 september 2006

Moderaternas svikna löften 1

Under hela valrörelsen har moderaterna med allianspartier hävdat att över en miljon människor är arbetslösa.

Men över en natt, innan ens borgarna hunnit bilda sin regering, så har plötsligt arbetslösheten sjunkit. Nu räcker det enligt Reinfeldt med att skapa 300 000 nya jobb så är problemet löst.

Men ursäkta mig, vad hände med den där miljonen människor som nyss var så viktiga?

6 kommentarer:

bert sa...

Jamen - Det förstår du väl Tomas. Så här tre dagar efter valet har ju borgarna redan fixat 1 miljon jobb. Nu återstår 300 000 att fixa.

:-)

Anonym sa...

De har väl redan jobb. Men arbetar inte pga sjukskrivning och annat.

Nicke Grozdanovski sa...

så du menar att 1,2 miljoner är sjuka eller annat? knappast troligt min vän. Jag tror att De nya moderaterna överdrev lite om jag ska vara låg i tonen om arbetslöshetssiffran för att de skulle vara mer än va fallet är.

Birgitta Axelsson Edström sa...

Det där är bara ett av många hyckleri-fenomen som alliansen har vunnit valet på. Vi kommer att avslöja ett otal sådana under den kommande tiden. Vem kommer att tro på det nya arbetarpartiet när de tar bort avdragsrätten för fackavgiften, sänker A-kassan och höjer avgiften till samma A-kassa samtidigt som de sänker förmögenhetsskatten?
Svar: Inte många!
Kämpa på, (v)änner. Vi har fyra år på oss att vara tydliga!

Anonym sa...

Vad bra att vi har fått en borgerlig regering så att facken känner att de kan ställa till problem i avtalsförhandlingarna. Det bör alla fackanslutna vara tacksamma för. Ett utmärkt skäl att rösta borgerligt tycker jag, som röstade på KD.

Nicke Grozdanovski sa...

vadå för problem? Det är "De nya moderaterna" som har gått till angrepp på fackföreningsrörelsen. Facket ställer aldrig till några probelm utan ser till medlemarnas bästa. Sen att de inte passar borgelighetens smak de är en annan sak