söndag 3 september 2006

Polis bekämpar lagstiftare

Polismannen Weine Juneskog i Vimmerby sade sig förstå att de politiska partierna får valaffischerna sönderslagna. Det började med att någon eller några samlat ihop en massa affischer från olika partier i en hög utanför kommunhuset i Hultsfred och gjort ett majbål en natt häromveckan.

En lokal polisman kommenterade det hela med att han förstod att folk blev trötta på "vansinnesskyltandet". Bland andra vänsterpartiets riksdagsman Lennart Beijer i Hultsfred upprördes över polismannens uttalande och menade att Juneskogs uppgift är att jaga brottslingar.

Närpolischefen i Vimmerby gick in och försökte medla genom att säga att polismannens uttalande var olyckligt och skulle tolkas som ett privat uttalande. Och där kunde saken varit utagerad om inte...

...om inte polismannen gått ut och deklarerat följande i tidningen:
Om jag ska vara ärlig så måste jag säga att Lennart Beijer är en ytterst obetydlig person. I mina ögon är han en person med dåligt omdöme som inte lyckas väcka någon uppmärksamhet över huvud taget. Han verkar vara lite stingslig - politikerna brukar vara det när det är valtider.
Polismannen Weine Juneskog i Östran/Nyheterna 1 sept 2006
Plötsligt var saken uppe på högsta nivå. Att Juneskog med arrogans uttalar sig om en demokratiskt vald lagstiftare må vara hänt, men att han gör det med uniformen på, i stället för att faktiskt bekämpa brottsligheten är värre. Polisstyrelsens politiskt tillsatta ordförande och länspolismästaren får nu ta hand om Juneskog och hans glappa käft.

Inga kommentarer: