måndag 11 september 2006

Politiken missioneras i kyrkan

Igår var jag och representanter från de andra politiska partierna inbjudna till Missionskyrkan i Blomstermåla. Vi deltog vid en traditionell gudstjänst och vid kyrkkaffet efteråt fick vi svara på frågan "Varför ska jag som kristen rösta på ditt parti?"

Predikan handlade om vikten av solidaritet
. Flyktingfrågan och biståndet omnämndes bland annat. Som vänsterpartist var det ett budskap som kändes väldigt bekant.

Psalmerna var väl valda
. "Löftena kunna ej svika" sjöng vi till orgelackompanjemang. Ett aktuellt stycke så här i valtider, sa pastorn med glimten i ögat...

Vid kyrkkaffet talade jag om att det lika väl kunde stått vänsterpartiet som undertecknare av predikan, varvid pastorn undrade om det innebar att alla vänsterpartister var missionsförbundare... Jag poängterade vikten av att riva gränser mellan människor och öka friheten. Öka deltagandet och tala om medmänsklighet i stället för ekonomi. Solidaritet i stället för konkurrens. Och gemenskap i stället för privatisering.

Det var en varm och vänlig stämning i kyrkan och ett trevligt initiativ. Jag kommer gärna dit och försvarar mina politiska gärningar. Jag hörde berättas att pastorn hade varit med vid allmänhetens frågestund i kommunfullmäktige och läxat upp politikerna ordentlig häromåret. Han avslutade det hela med att be för politikerna vilket avväpnade dem fullständigt! Fler såna pastorer och världen skulle kunna bli riktigt angenäm!

4 kommentarer:

Birgitta Axelsson Edström sa...

Var det månne min gamle vän och nästan storebrorsa Peppe Bernspång som predikade?

Tomas Jonsson sa...

Rätt gissat!

Birgitta Axelsson Edström sa...

Han har rätt inställning till mycket här i livet! Kul att du trivdes i kyrkan. :-)

Anonym sa...

Här på Laurentiistiftelsen ber vi för rena intentioner i valet varje kväll... hoppas det har någon påverkan i dessa tider...