fredag 29 september 2006

Reinfeldt äter upp människor

Aftonbladet berättar att moderatledaren Fredrik Reinfeldts farfars farfar var kannibal. Det kan ju förklara varför Reinfeldt passar så bra som ledare för ett parti som äter upp låginkomsttagare och serverar dem på faten hos de rika.

Kanske Jonathan Swifts anspråkslösa förslag från 1729 skulle tilltala moderaterna? Swift noterade att de fattiga på Irland hade alldeles för många barn. Hans förslag gick ut på att de irländska barnen borde slaktas och användas som föda för de rika människorna i England. På det sättet skulle man lösa två problem: köttbristen i London och svälten och överbefolkningen på Irland.

6 kommentarer:

Birgitta Axelsson Edström sa...

Det är i alla fall skönt mitt i eländet att konkretionsnivån i kannibalismen har mattats av en aning med tiden. Det hade varit alldeles FÖR smärtsamt att se Alfons Reinfeldt äta små barn i bokstavlig mening....

Tomas Jonsson sa...

"Konkretionsnivån i kannibalismen". Ha ha. Du kan läsa metaforer!

Nicke Grozdanovski sa...

Han var klok Jonathan Swift. Han visste hur man skulle reta överheten och samtidigt väcka debatt. En osmaklig inlägg i befolkningsdebatten, men ack så effektivt

mammamia sa...

Man kan ju bli vegetarian för mindre!
Trevlig helg förresten:-)

Anonym sa...

Nä höddu Tomas det här duger inte. Om Fredrik Reinfeldt är 1/32 neger, så kan du inte säga att han har människoätande i blodet! Alla negrer är minsann inte kannibaler, fördumsfulle människa! Rasist!

Tomas Jonsson sa...

Fredrik Reinfeldts farfars farfar brukade då och då påstå att han själv var kannibal. Rasist kan du vara själv.