fredag 1 september 2006

S + V + MP är sant!

Borgarna försöker göra en poäng av att vänsterpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet inte går till val på ett gemensamt program. De menar att sossar, vänstern och miljöpartister inte kan regera ihop.

Inget kan vara mer fel!

Den 4 oktober 2002 enades vänsterblocket om 121 punkter (pdf i nytt fönster) för ett "tryggare, rättvisare och grönare Sverige". Det handlade om att binda samman ekologiska, ekonomiska och sociala målsättningar.

Nu fyra år senare kan vi med gott samvete säga att vi lyckades. Vänsterblocket har genomfört det som vi lovade. Samarbetet mellan s, v och mp har fungerat i praktiken. Så när den borgerliga alliansen försöker påskina att vänsterblocket inte kan samarbeta och är oense så pratar de strunt!

Några exempel:

I 266 av landets 290 kommuner har arbetslösheten minskat det senaste året.

Idag har vi följaktligen det högsta nyföretagandet på över 20 år och rekordfå konkurser.

19 av 20 kommuner har överskott i sina budgetar.

Idag är det cirka 1 900 ungdomar som gått utan jobb eller utbildningsplats i mer än 100 dagar. Det är den lägsta nivån sedan år 1990. För oss är det dock nolltolerans som gäller för unga människors arbetslöshet.
Som sagt. Samarbetet har varit lyckosamt. Men vänsterpartiet är ändå inte nöjda. Vi vill gå ännu snabbare fram.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför öht regera med miljögråtarna och SocalAristokratiska Partiet?

Även om man inte gillar vänsterpartiet ( personligen är jag rådskommunist), så kan man ju tycka logiskt att ni inom partiet borde ha nån form av stolthet och inte agera dörrmatta åt sossarna år efter år. Varför, om man vill vinna röster, ska V år efter år vara medlöpare till sossarnas svinerier bara för att få genom något helt betydelselöst förslag?

Det bästa vore att skita i ministerposter, satsa desto hårdare på kommunalpolitik, använd riksdag, tv-tid för propaganda och på att sätta dit politikeravskum när man ändå inte behöver hålla ryggen fri pga allianser, koalitioner, mm

Tomas Jonsson sa...

Ungefär så kan man sammanfatta den ena sidan i de interna strider som vänsterpartiet haft de senaste åren. Och visst kan jag hålla med dig. Problemet kommer när vi hamnar i majoritetsposition. Att driva en socialistisk politik i ett kapitalistiskt samhälle är närmast omöjligt. Det är två system som går på kollisionskurs.