onsdag 8 november 2006

Bush offrar försvarsministern

Det handlar om en brakförlust för republikanerna. En totalsågning av den politik som George Bush fört. Genom att offra en medlöpare så hoppas han klara sig. Men hans dagar i Vita huset är verkligen räknade.

Det kan inte vara en slump att en googling på miserable failure leder till Vita husets hemsida. För det kan inte kallas något annat!

Andra bloggar om: , , , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Dags för öppen revolt mot det här grissystemet? (skriver det här i brist på en mer aktuell tråd om det här ämnet)

Idag framkom det att regeringen kommer göra det svårare för småföretagarna genom att "starta egetbidrag" försvinner/skärs ned. http://sydsvenskan.se/ekonomi/article194810.ece


Personligen är jag inte drabbad av detta och egentligen tycker jag det är rätt ointressant, men tillsammans med besluten om att göra livet surare för vanliga arbetare kan jag bara dra den slutsatsen att den här regimen skiter i såväl arbetarna som de småborgarna som röstade in dem för att gynna storfinansen. Det här innebär att småborgarna utan egna anställda måste slåss med långtidsarbetslösa m.fl. om pengarna, i praktiken att de på botten måste slåss om smulorna som de får tilldelade sig. Så mycket för att vara "arbetarpartiet"..

Ja, och så den här nyheten att Per Unckel från moderaternas "bunkergäng" blir landshövding i Stockholms län, hur går detta ihop med Alliansens krav på att enbart "förtjänst och skicklighet" skulle gälla vid utnämningar till politiskt tillsatta poster istället för partibok, något de var skickliga att påpeka för sossarna medan sossarna styrde.. och nu gör man precis samma sak som Persson.


Jag hoppas och ber för att folk själva skall delta och vägra gå med på vad som helst, nu när det snart är ny avtalsrörelse skall det banne mig blåsas till full strid. Det är sannerligen ingen brist på pengar i den här världen eller bland de svenska företagen, de ligger bara i fel ände!

Anonym sa...

Jag skulle mer än gärna vilja ställa upp cheferna inom Ericsson, Coca Cola m.fl. storföretag och för all del ett knippe myndigheter ochså för vad de har gjort och gör mot enskilda individer. Coca Cola har lejt hitmans till att skjuta fackföreningsaktivister i Sydamerika (vilket man naturligtvis förnekar på huvudkontoret). Ericsson har sålt buggningsutrustning till flera arabländers säkerhetstjänster, till diktaturer där man torterar och dödar folk i säkerhetstjänstens förvar i strid mot de mänskliga rättigheterna. Men ack, sådana rättegångar kan man ju inte ha i den här borgeliga skendemokratin...

Tomas Jonsson sa...

Tack för två intensiva och intressanta "kommentarer". Jag tror att många delar denna vrede och fyra år känns väldigt långt.

mammamia sa...

Och jag häcdar fortfarande att nuv regering INTE sitter i fyra år:-)

(men den som lever får se)

Tomas Jonsson sa...

Jag håller på dig Mammamia ;-)
Hoppas du får rätt!

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,926820,00.html

Ja just det ja, svin var det...

Anonym sa...

En liten kommentar angående själva blogginlägget om Bush: Tyvärr är inte Bush förlust så historisk som vi Européer gärna förleds att tro: Samtliga presidenter innan honom (de senaste tjugo åren) har haft senaten och kongressen emot sig. Det vi sett hos Bush har alltså varit ett onormalt tillstånd - vilket leder fram till en mycket obehaglig slutsats: Bush och republikanerna är mer populära än vad vi vill tro....

//Henrik Tröst

mammammia sa...

Ser nu att jag stavat fel,hävdar ska det stå!

Tomas Jonsson sa...

Henrik: Bush gick ju till val 2000 på den oslagbara ekvationen att sänka skatten och stärka den offentliga sektorn. Sedan spelade den amerikanska patriotismen honom i händerna efter 11 september. Idag har sanningen kommit ifatt honom!