måndag 13 november 2006

Dags att visa vem som är starkast!

Det är lätt att ge upp och abdikera inför moderaternas påståenden om det bidragsberoende och bidragsfuskande svenskarna. Det är en retorik som Borg och Reinfeldt slipat på under decennier. Men den är inte mer sann för det.

51,7 procent av väljarna röstade på något annat än den borgerliga alliansen. Tar man hänsyn till valdeltagandet som speglar det allmänna missnöjet mot politiker så har regeringen inte ens stöd av 40 procent av svenskarna. Så glöm det där snacket om att de har en majoritet med sig i sin politik.

Regeringen skär kraftigt i de arbetsmarknadspolitiska åtgärderna, vilket bidrar till att människor som varit arbetslösa länge, och som tack vare en praktikplats eller en utbildning kanske börjat tro på sig själv, och börjat nära ett hopp om att få ett arbete, nu ser sitt hopp smulas sönder av högerregeringen.

Neddragningar på åtgärder bidrar till att den öppna arbetslösheten kommer att öka till 5,8 procent nästa år enligt regeringens budget. Samtidigt som man gör fler beroende av bidrag så reformeras bidraget till arbetslösa. A-kasseförsämringarna kommer att leda till att fler personer tvingas söka socialbidrag och hamna i utanförskap.

Det håller inte att tro att kapitalet kommer att anställa alla människor. Kapitalet tar inga sociala hänsyn.

Med den arrogans som regeringen uppvisar mot sitt egna folk är risken stor att vi kommer få se stora demonstrationer under fyra år framåt. 60 procent av väljarna trodde helt enkelt inte på alliansens floskler i valrörelsen. Idag har den gruppen blivit ännu större. Om inte Reinfeldt och hans lakejer förstått det så är det vår uppgift att visa honom!

Andra bloggar om: , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

"Tar man hänsyn till valdeltagandet som speglar det allmänna missnöjet mot politiker så har regeringen inte ens stöd av 40 procent av svenskarna. Så glöm det där snacket om att de har en majoritet med sig i sin politik."

Alltså ... Här hänger jag inte med. Kanske är jag trött idag. Hur har du räknat ut den siffran?

tomasrj sa...

Jag har räknat så här:
Alliansen fick 48,2 % av rösterna i valet. Valdeltagandet var 81,99 %.

48 procent av 82 procentenheter blir ca 40 procent.

Anonym sa...

51,6% röstade på något annat än Alliansen. Men det säger inte så mycket, trodde inte du räknade in Sverigedemokraterna till "konteralliansen" t.ex.

tomasrj sa...

Likväl så var det 51,7 procent av de röstande röstberättigade som röstade på något annat än Alliansen.

Anonym sa...

Jag säger som jag alltid har sagt,de sitter inte i fyra år,och jag hoppas att de kryper ut från rosenbad,när det blir dags!

Och en till "framtidspådom"; det är nog sista gången vi har en borgerlig regering i det här landet,någonsin!

Anonym sa...

Hur du röstar

När du är fattig: På de politiker som lovar mer i bidrag

När du precis klarar dig: På de politiker som lovar att sänka de flesta bidragen, för att du måste ha någon under dig att förakta

När du är över genomsnittsinkomsten: På de politiker som utlovar mest i skattesänkningar

När du är välbärgad: På de politiker som du köpt

Anonym sa...

Ja, och kartellen hade enligt samma uträkning stöd av 37% av folket - what's your point?

53,92 procent av väljarna röstade på något annat än vänsterkartellen. Tar man hänsyn till valdeltagandet som faktiskt var högt, internationellt sett, så har vänsterkartellen inte ens stöd av 38 procent av svenskarna. Så glöm det där snacket om att svenskarna föredrar kartellen.

Regeringen skär kraftigt i de arbetsmarknadspolitiska åtgärderna samtidigt som den ger en vitamininjektion till näringslivet, vilket bidrar till att människor som till exempel varit arbetslösa länge, inte har haft ett annat val än att plugga obskyra kurser de inte behöver för att få bidrag, blivit påtvingade plus-jobb för att behålla a-kassan och börjat känna sig alltmer utkastade från arbetsmarknaden och oönskade, nu äntligen får ett riktigt arbete, tack vare högerregeringens reformer.

Det håller att tro att marknaden kommer att anställa fler människor eftersom Marknaden enbart tar hänsyn till hur mkt arbete kostar i risk och kapital - och därmed får se sina kostnader och risker dramatiskt minskade. Nu kommer regeringen se till att de slipper betala en presumtiv anställds sjuklön, vilket har lett att småföretag nästan bjuder över varann i lön i jakt på kvalificerad arbetskraft!

Såhär sammanfattar SPCS Infoline läget: "Konjunkturen går på högvarv och de mindre företagen har stort behov av att rekrytera nya medarbetare. Men det finns smolk i bägaren. Bristen på lämplig arbetskraft är akut och är idag det största hindret för småföretagen. Det visar höstens Småföretagarbarometer från Företagarna och Swedbank.

- I dagens undersökning kan vi konstatera att anställningsviljan bland småföretagen ökat kraftigt. Bland dessa företag med mellan en och 49 anställda avser 33 procent att öka antalet anställda under det närmaste året, medan bara 5 procent räknar med personalneddragningar. Det innebär att nästan 70.000 småföretag kommer att försöka rekrytera för att växa under det närmaste året. Det skriver Företagarna i en kommentar till Småföretagsbarometern hösten 2006 på Dagens Nyheters debattsida.

Den positiva utvecklingen förklaras med att försäljningen och vinsterna i småföretagen har ökat. Men även ännu inte genomförda förslag från den nya regeringen har påverkat småföretagens vilja att anställa, till exempel planerna på att avskaffa medfinansieringen av sjukpenningen."

Med den arrogans som kartellen uppvisar även efter en slående valförlust, är risken stor att de inte kommer återväljas på många år framöver. Svenskarna hade helt enkelt tröttnat på deras brist på förnyelse och allmänna dekadans. Det är vår uppgift att visa dem hur fel de hade.